Ekström: V DTM takto jezdíme už roky

iM2, 15. srpna 2014, 13:26 Google+

Jezdec Audi, Mattias Ekström se ještě vrací k událostem z rakouského Red Bull Ringu. Dle jeho názoru vedení závodu zasáhlo až moc tvrdě.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ekström, Mattias

Ekström, Mattias | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Dvojnásobný mistr DTM, Mattias Ekström, se vyjádřil ke sporné penalizaci, kterou jsme mohli vidět na posledním závodu DTM v rakouském Red Bull Ringu. Penalizace, kterou dostal jezdec Mercedesu, Robert Wickens, se mu zdá až moc tvrdá a není dle jeho slov v souladu s dohodou, kterou mezi sebou jezdci v DTM mají. Toto zastání je o to zajímavější, že se Mattias reprezentuje barvy Audi a Robert Mercedesu.

"Je to můj osobní názor, který stojí na gentlemanské dohodě, na které jsme se na poradě jezdců shodli před dvěma roky," říká Mattias Ekström. Wickens byl v Rakousku diskvalifikován poté, co si neodpykal penalizaci průjezdu boxy, kterou dostal za, dle názoru vedení závodu, nebezpečné vypuštění z boxů. Dle Mercedesu je jednoznačně jednalo o chybné rozhodnutí

Také dle Ekströma byla penalizace průjezdu boxy nepřiměřená a dle něj jsou určité riskantní situace v boxové uličce zapříčiněny dokonce pravidly. "Pravidla jsou prostě taková, že skoro všichni jezdci jedou do boxů ve stejném kole. Samozřejmě, že je to občas 'unsafe', ale tak v DTM jezdíme už roky."

Mercedes už prý minulý týden napsal na Deutschen Motor Sport Bund (DMSB) otevřený dopis, ve kterém požaduje zjednodušení pravidel a po Komisi DTM požaduje "dělání rozhodnutí v zájmu sportu a napínavých závodů". 
Vytisknout

Diskuze: Ekström: V DTM takto jezdíme už roky

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Farfus, Augusto

BMW v Rakousku zajelo nejlépe od roku 1992

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud