Penalizace padaly i v táboře BMW

iM2, 30. června 2014, 00:01 Google+

Dvojice jezdců značky BMW, Martin Tomczyk a Antonio Felix da Costa, dostala pozávodní penalizace, které se jim přenesou do dalšího závodu DTM v Moskvě, kde se jede za dva týdny.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
da Costa, Antonio Felix

da Costa, Antonio Felix | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

Martin Tomczyk se na startu moskevského závodu propadne o 3 pozice v důsledku zavinění kolize s Garym Paffettem v kole 58. Zatímco mistr DTM z roku 2011 s BMW musel odstoupit, mistr DTM z roku 2005 s Mercedesem závod dokončil, avšak až na 12. místě.

Tomczyk v pozávodních rozhovorech sportovně přiznal, že šlo o jeho chybu a svému rivalovi se omlouval. Incident se odehrál po přezutí z mokrých na suché pneumatiky a Martin, dle svých slov, špatně odhadl brzdný bod na nové směsi. Do zatáčky už pak nebyl schopný včas zabrzdit a před ním jedoucí Paffett to odnesl.

To značkový kolega Tomczyka, Antonio Felix da Costa, si odnáší od komisařů penalizaci 30 vteřin přičtenou k nedělnímu výsledku. Portugalec totiž za vyvěšených žlutých vlajek nezpomalil dostatečně. Na jeho výsledku však tato penalizaci již nic nemění, Antonio je i tak klasifikován na 20. místě.
Vytisknout

Diskuze: Penalizace padaly i v táboře BMW

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Tambay, Adrien

Tambay za odstřelení Wehrleina penalizován

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud