Mercedes: Vítězství nic neřeší, jsme pomalí

iM2, 18. května 2014, 18:27 Google+

Tým Mercedes je i přes vítězství Christiana Vietorise, který si na Oscherslebenu dojel nečekaně pro svůj první triumf v DTM, opatrný ohledně výkonnosti svých vozů.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Vietoris, Christian

Vietoris, Christian | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

Mercedes měl problémy s výkony svých vozů během úvodního víkendu DTM před čtrnácti dny, ani po kvalifikaci na Oscherslebenu situace nevypadala o moc lépe - nejlépe se kvalifikoval Pascal Wehrlein, který obsadil 10. místo.

Christian Vietoris startoval ze 16. místa, a tak se tým HWA rozhodl pro alternativní strategii. Když začlo ve zahřívacím kole krápat, okamžitě svého jezdce povolal do boxů, a přezul jej na mokré pneumatiky. Díky tomuto rozhodnutí v závěru Němec uhájil vítězství před dotírajícím Mikem Rockenfellerem na Audi o 0,6 vteřiny. V boxech pak už stavěl jenom jednou - v 18. kole, tedy v okně pro jednu povinnou zastávku v boxech.

Jezdec byl po závodu samozřejmě spokojený, avšak připustil, že cítil, že za suchých podmínek by takový úspěch nebyl možný: "Moje první vítězství v DTM a já si ho vyjel za tak těžkých podmínek, navíc v tak obtížném závodu po taktické stránce, to je fantastické. Jsem absolutně spokojený.


Christian Vietoris na tiskové konferenci

Doufali jsme v déšť, protože naše rychlost na suchu stále není dostatečná. Mokrý závod byl dnes naší jedinou šancí, jak bojovat o vítězství. Naskytnutou příležitost jsme zcela využili. Musíme zůstat nohama na zemi, protože víme, že za normálních podmínek musíme zlepšit rychlost našich vozů."

Šéf Mercedesu pro DTM, Wolfgang Schatting, má na věc stejný názor, jako jeho jezdec: "Nesmíme zapomínat na to, že za normálních podmínek jsme stále pomalí. Ostatní musíme krok po kroku stahovat, je před námi dlouhá cesta." Mercedes zabodoval ještě díky Paulu di Restovi (4.) a Garymu Paffettovi (8.).
Vytisknout

Diskuze: Mercedes: Vítězství nic neřeší, jsme pomalí

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

di Resta, Paul - Farfus, Augusto

Na jakých pneumatikách jezdci vyrazí?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud