Paffett: Tomczyk se Spenglerem prohraje

iM2, 28. ledna 2014, 10:40 Google+

Gary Paffett se vyjádřil k týmovému duelu u Schitzeru. Mistr DTM z roku 2005 poukázal na silné i slabé stránky obou mistrů DTM v barvách BMW. Podle něj však bude mít nakonec navrch jeho bývalý týmový kolega, Bruno Spenger.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Paffett, Gary

Paffett, Gary | foto: dtm.de

Sdílejte článek

V týmu Schnitzer se setkávají dvě velká jména DTM. Zatímco Bruno Spengler, mistr DTM z roku 2012, pokračuje v týmu pod vedením Charlyeho Lamma, Martin Tomczyk, mistr DTM z roku 2011, bude v týmu nováček. Podle Garyho Paffetta, kterého čeká 11. sezona v barvách Mercedesu, bude mít navrch Spengler.

"Myslím, že Bruno je rychlejší než Martin. Proto myslím, že jej porazí," řekl Brit serveru 'TouringCarTimes'. "Je jasné, že se mohu mýlit v mé prognóze. Když se Bruno dostane do čela, tak jezdí velmi dobře, je schopný všem ujet. To je jeho silná stránka, v kvalifikacích si vede dobře a je také velmi silný, když se dostane do čela.

Jeho jedinou slabinou je jízda uprostřed pole.
Čas od času se tam připlete do kolize." Paffett v roce 2012 bojoval o titul právě se Spenglerem. Po posledním závodu Kanaďanovi v tabulce jezdců podlehl. "V roce 2012 jsme spolu pořád bojovali na čele, takže nebyly jeho slabiny vůbec vidět. Ale vloni kolem půlky roku nebyla výkonnost jeho auta moc dobrá. Tehdy se připletl do několika kolizí, takže to musí být jeho slabá stránka."


Paffett zná Spenglera z působení u týmu Mercedes, v roce 2012 s ním prohrál boj o titul

Tomczyk má víkendy, kdy je se svojí formou k nezastavení: "Martin má víkendy, kdy je neporazitelný. Také je silný, vzláště když bojuje proti jednomu jezdci. Obvykle ze souboje vzejde jako vítěz a na konci má převahu." Ale po dvou slabých letech u BMW potřebuje Němec prokázat, že na to stále má: "Martin se obecně dostal do dobré pozice, bude mít k dispozici stejný materiál jako Bruno. Teď ale musí prokázat výsledky."

Jak moc Tomczyka brzdil tým RMG se ukáže i díky tomu, že jeho místo zaujal Marco Wittmann, který vloni vynikal svoji čistou rychlostí: "Do týmu RMG míří Marco, takže pokud i on bude mít problémy, bude jasné, že tým RMG nepodává dobré výkony.
Vytisknout

Diskuze: Paffett: Tomczyk se Spenglerem prohraje

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Juncadella, Daniel

Juncadella je testovacím jezdcem Force Indie

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud