Juncadella je testovacím jezdcem Force Indie

iM2, 24. ledna 2014, 12:33 Google+

Daniel Juncadella podepsal smlouvu s týmem Force India na pozici testovacího pilota stáje.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Juncadella, Daniel

Juncadella, Daniel | foto: dtm.de - HOCH ZWEI / Juergen Tap

Sdílejte článek

Mistr Evropské Formule 3 bude letos zástávat dvojitou roli - v někerých pátečních trénincích bude jezdit s již představeným monopostem VJM07 a zároveň bude pokračovat jako tovární jezdec Mercedesu v německé sérii cestovních vozů DTM. Jen dodejme, že Force Indii dodává pohonné jednotky právě Mercedes.

"Pro mě je to skvělá příležitost jak se učit. Snad mě tato zkušenost posune o kousek blíže eventualnímu závodění v F1 v roce 2015," říká Daniel Juncadella, který obsadil v premiérové sezoně v DTM 16. místo mezi jezdci.

Také šéf týmu Force India, Vijay Mallya, okomentoval angažmá nového pilota. Podle něj je Juncadella pokračovatelem tradice Indického týmu, který do F1 přivádí nové talenty: "Během posledních let jsme se vždy snažili podporovat mladé piloty. V této cestě budeme pokračovat, když dáme Danielovi šanci na vybraných podnicích, aby se v pátek svezl s monopostem VJM07.


Vloni v Silverstone jezdil Daniel s monopostem Williamsu

Daniel bude hrát důležitou roli v práci na simulátoru v naší továrně. Simulátory v poslední době získávají na důležitosti." 22 letý pilot vyhrál v roce 2011 v Macau, v roce 2012 už kompletní šampionát F3. S Formuli 1 už se svezl, v rámci testů mu dali šanci Williams a Ferrari.

 

Vytisknout

Diskuze: Juncadella je testovacím jezdcem Force Indie

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Albuquerque, Filipe

Audi oznamuje jezdeckou sestavu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud