Značky se připravují na roku 2014

iM2, 2. prosince 2013, 18:55 Google+

Zima sice terpve začíná, ale značky v DTM se již pilně připravují na nadcházející sezonu. BMW testuje na jihošpanělské trati Jerez.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Juncadella, Daniel

Juncadella, Daniel | foto: dtm.de - HOCH ZWEI / Juergen Tap

Sdílejte článek

Oficiálně je sice momentálně zimní pauza, avšak výrobci se již pečlivě připravují na novou sezonu. Začít s přípravou takto brzy je nutné, jak potvrzuje Dieter Gass, šéf programu DTM u Audi: "Kdo zůstane pozadu, tak nebude mít šanci. Konkurence nespí." Audi letos díky Miku Rockenfellerovi slavilo titul, avšak žádný recept na úspěch nemá: "I kdybychom měli, tak ho teď rozhodně prozrazovat nebudu. Máme dobrý základ, ze kterého budeme vycházet."


Audi překřtilo A5 DTM na RS5 DTM a vozy ve srovnání s loňskem zrychlily

To Jens Marquardt a jeho BMW se po loňském triplu, který značka získala hned v prvním roce, zdá být letos spokojený i s jedním titulem (značkovým): "Rok jako 2012 může být jen jednou. Stejně jako v jiných sportovních disciplínách je druhý rok ten nejtěžší. Do nového roku jdeme s novým modelem M4, který poskytuje skvělý výchozí koncept při stavbě vozu DTM. Teď je zajímavý čas - v pondělí začínáme s testovacím programem. V neděli necháme jezdit také Felixe da Costu a Jense Klingmanna."


BMW bylo vloni dominantní, letos se spokojilo s jedním titulem

Wolfgang Schattling z Mercedesu si naopak pochvaluje výsledky 'experimentu' s 5 mladíky v jejich vozech: "Celkově jsme nebyli s touto sezonu moc spokojeni, 25. rok v DTM byl těžký. Naši junioři ale odvedli dobré výkony a prokázali, že naše rozhodnutí bylo správné. Mají teď více zkušeností a na rok 2014 jsou připraveni. Čeká nás závod v Číně, což bude skvělý zážitek. Místní region je motorsportu obecně velmi nakloněn a já myslím, že jsme našli pro DTM v Číně správné místo."


Mercedes vsadil na mladíky a i přesto, že není s celkovými výsledky spokojen, rozhodnutí si pochvaluje
Vytisknout

Diskuze: Značky se připravují na roku 2014

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Rockenfeller, Mike

Rockenfeller o rozdílech mezi Le Mans a DTM

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud