Wittmann nejlepší z nováčků - i díky Glockovi

iM2, 18. listopadu 2013, 16:12 Google+

Jezdec BMW, Marco Wittmann, připisuje část svých úspěchů také tomu, že mohl těžit z velkých zkušeností Tima Glocka.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Wittmann, Marco

Wittmann, Marco | foto: dtm.de - HOCH ZWEI / Juergen Tap

Sdílejte článek

V DTM se v roce 2013 představilo poměrně hodně nováčků, nejlepší z nich se jmenuju Marco Wittmann. Mladík v barvách BMW zajel v 6 z 10 odjetých závodů na bodech, což mu vyneslo v konečném účtovární 8. místo - neoficiální titul "nováček roku" tedy patří právě jemu. To bylo jasné už od Zandvoortu: "Myslím, že jsme letos odjeli dobré závody a nasadili laťku," říká jezdec, který si nejvíce váží druhého místa z Rakouska a vítězství v kvalifikaci na Zandvoortu.

Wittmann vstoupil do DTM s novým týmem, MTEK: "Očekávání během sezony stoupala. Zkraje roku bylo cílem dojet v TOP10, občas snad získat body a jednou se třeba prosadit do TOP5. Fakt, že jsem se poměrně brzy dostal na podium, nároky pochopitelně zvýšil," vzpomíná 23letý jezdec. Své úspěchy připisuje také tomu, že jej BMW v roli testovacího jezdce na DTM připravilo.

Díky omezení v pravidlech však moc času Wittmann za volantem netrávil: "Pouze se dívat je vždy těžké. Možná, že jsem jako člověk dospěl. Uvědomil jsem si, že když dostanete šanci, tak ji musíte využít. Nakonec se to vyplatilo," vzpomíná 23letý jezdec na rok 2012. Mnichovská značka jej pro letošní rok umístila do nového týmu po bok zkušeného Tima Glocka.

To se mu velmi líbilo: "Dobře si rozumíme, já a Timo se známe již z jezdecké akademie a také z dob motokár. Je to sice již pár let zpět, ale dokážeme se oba tlačit vzájemně na limit." Zkušenosti bývalého jezdce F1 považuje Wittmann za přínosné i pro sebe samého. Ze zkušeností Glocka prý profitoval i on sám.

"Bylo to zajímavé, protože na jednu stranu jméno Glocka má opravdu zvuk a podle mě to pomohlo i mě. Jednoduše on má v motorsportu už praxi, na druhou stranu s každým týmovým kolegou spolu hodně spolupracujete, přes zimu se snažíte auto zrychlit. Nemůžete spolu soupeřit, to by k ničemu nevedlo."
Vytisknout

Diskuze: Wittmann nejlepší z nováčků - i díky Glockovi

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Ekström, Mattias

Ekström zažil dva špatné roky, co je za nimi?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud