Juncadella lituje největší chyby své kariéry

iM2, 24. října 2013, 15:16 Google+

Jezdec týmu RSC Mücke, Daniel Juncadella, popisuje v tomto článku svoji nehodu s jezdcem týmu Abt Sportsline, Mattiasem Ekströmem, během posledního závodu roku na Hockenheimringu. Podle něj se jedná o jedno z nějvětších zklamání jeho dosavadní kariéry.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Juncadella, Daniel

Juncadella, Daniel | foto: dtm.de - HOCH ZWEI / Juergen Tap

Sdílejte článek

Daniel Juncadella přestoupil před začátkem sezony z F3 do DTM. Jeho úvodní sezona v německém mistrovství cestovních vozů se dá označit za povedenou. To nejlepší ale přišlo asi až na samotný závěr, když se na mokré trati dostal z 17. na startu až na 3. příčku v průběhu závodu.

Jenže mladý Španěl nedokázal slibný závod dokončit tak, jak si představoval. V kole 27 nezvládl svoje C-Klasse Coupé AMG DTM v dobržďování do vlásenky a do hodin roztočil Mattiase Ekströma. Švéd tím přišel o dvě příčky, mladík si vysloučil penalizaci průjezdu boxy za způsobení kolize.

Díky ní Juncadella dokončil závod až jako 10., přitom cítil, že měl i na vítězství: "Musím říct, že tohle je jedno z největších zklamání v mé kariéře. Když se konečně naskytne šance a všechno vychází - strategie, vyvážení auta a jste nejrychlejším na trati, tak se stane něco takového. Je to taková škoda. Dnes bylo maximum vítězství. Byla to reálná šance.

Nikdy mi to za deště moc nešlo. Nikdy jsem nebyl jezdcem, na kterého by si všichni museli dávat pozor, když zrovna zaprší. Ve své kariéře jsem ještě nikdy nevyhrál mokrý závod. Takové vítězství mi stále chybí a v neděli k němu bylo blízko, všechno bylo správně."

Daniel se navíc musel obejít bez informací z boxové zídky Mercedesu, proto si myslel, že je v době kolize na 9. nebo 10. místě. Ve skutečnosti byl momentálně 3., před ním už byli pouze Glock a Ekström. "Problémem bylo, že jsem z boxové zídky nedostával žádné informace. Nevěděl jsem, jaká je naše aktuální pozice. Myslel jsem si, že bojuji o takové 9. nebo 10. místo.

Nakonec se ke mě dostalo 'Jsi nejrychlejším jezdcem na trati, udržuj tuto rychlost'. Snažil jsem se jet opravdu bez chyb a neztrácet čas. Jak jsem ale dojel Ekströma, tak jsem ztratil auto při brzdách do vlásenky. Byla to moje chyba. Když jsem poprvé zajel do boxů na zastávku v boxech, byl jsem za Brunem Spenglerem. Tehdy jsem si uvědomil, že jsem bojoval o vítězství.

Všechno z tohoto víkendu bylo pozitivní, až na těch 40 vteřin, kdy mi tým neřekl, v jaké jsme situaci a já se rozhodl jít do toho manévru,"
lituje zaváhání mladík ve službách Mercedesu.
Vytisknout

Diskuze: Juncadella lituje největší chyby své kariéry

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Paffett, Gary

Ulitý start stál Merhiho vítězství

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud