Priaulx: Tambayova omluva mi závod nespraví

iM2, 22. května 2013, 18:46 Google+

Andy Prialux během domácího závodu na Brands Hatch zase jednou přišel o body a to ne vlastní vinou. Pro trojnásobného mistra světa cestovních vozů to byla opět neděle k zapomenutí.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Priaulx, Andy

Priaulx, Andy | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Přitom v kvalifikaci obsadil Brit 7. místo a měl nakročeno i do Q4, jenže v závodu to opět nevyšlo. Jezdec BMW byl sestřelen z tratě Audi s Adrienem Tambayem za volantem. M3 DTM skončila v hodinách, což jej srazilo až na konec startovního pole. "To byl prakticky konec mého závodu," říká Andy Priaulx pro 'motorsport-magazin.com'.

"Bojoval jsem o TOP8, jenže to [smyk] mě srazilo dozadu a dostal jsem se do provozu, kdy jsem byl předjížděn o kolo. Když pořád vidíte modrou vlajku, která Vás nutí jet mimo závodní linii, tak ztrácíte čas," komentuje Andy záludnosti extrémně krátkého okruhu v Brands Hatch. Mimo jiného k modrým vlajkám se váže i jedna zajímavost - Priaulxovi bylo po dobu 5 kol signalizováno modrou vlajkou, aby nechal předjet za ním jedoucího Paffetta. Pak vlajky zmizely... "Nevěděl jsem, jestli tedy proti němu bojuji nebo ne. Byla to chyba."


Výsledky se v DTM zatím pro Andyho nedostavují...

Není to poprvé, co Priaulxe vyřadil některý z mladých pilotů, proto o nich nemá moc dobré mínění: "Za dobu, co jezdím DTM, jsem byl již šestrkát nebo sedmkrát vyřazen ze závodu, což je něco neuvěřitelného (pozn. red.: má za sebou 12 závodů). Nikdy to nebyla moje chyba." Jeho bodové zisky neodpovídají opravdové výkonnosti, to ví i jezdec. Svoji rychlost pravidelně dokazuje v kvalifikacích, kde se již poněkolikáté v řadě dostal do TOP10. "Jenže nehody jako tato ničí moje šance získat body. Možná bych měl změnit lakování auta," dodává ironicky Brit.

"Fanoušci byli tento víkend fantastičtí. V sobotu jsem byl nejlepším Britem v kvalifikaci, na což jsem byl pyšný. Hodně jsem si to užil. Musím mít prostě jen štěstí, pak budu schopný získavat body, podia a snad i vítězství," nevěší hlavu závodník.

Vytisknout

Diskuze: Priaulx: Tambayova omluva mi závod nespraví

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Vietoris, Christian

Strategie Mercedesu byla špatná, říká Reuter

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud