Spengler po kolizi s Paffettem: Vše bylo OK

iM2, 22. května 2013, 19:30 Google+

Bruno Spengler dojel ve Velké Británii jako druhý a se svým vystoupením byl velmi spokojený. V celkovém hodnocení je momentálně Kanaďan také na místě druhém.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Spengler, Bruno

Spengler, Bruno | foto: dtm.de - HOCH ZWEI / Juergen Tap

Sdílejte článek

Bruno Spengler na Brands Hatch zachránil pro BMW závod. Nejlepším jezdcem BMW se během víkendu jevil být Augusto Farfus, jenže toho vyřadily technické problémy, a tak se letos poprvé na podium postavil obhájce titulu. "Pro nás to byl skvělý den, získali jsme dobré body. Auto bylo v neděli velmi dobré. Na konci stintu jsem mohl tlačit. Tým odvedl skvělou práci. Jsem moc rád, že jsme se dostali na podium."

Bruno by sice šéfovi týmu Schnitzer Charlymu Lammovi rád 'dovezl' vítězství, nicméně musel uznat, že Mike Rockenfeller byl až moc rychlý: "V sobotu v kvalifikaci to moc dobře nešlo, proto jsem za neděli rád. Druhé místo není špatné a myslím, že i tým je za tento výsledek rád. Bylo těžké získat něco víc. Rychlost Rockenfellera byla hodně dobrá a zvláště na začátku stintů jsem s ním nebyl schopný držet krok. Na konci jsem byl však vždy o něco rychlejší."

Úřadující šampion však zdůraznil, že okruh na jihu Anglie vždy představuje velkou výzvu. Díky své malé vzdálenosti je na trati často provoz a důležité je optimální načasování zastávek. Během závodu jsme také mohli vidět skvělý duel dvou šampionů - Spengler vs. Paffett, nakonec převahu získal Bruno: "Měl sice pneumatiky Option, ale nenašel žádné místo k předjetí."

Jednou dokonce oba vozy kolidovaly, naštěstí bez následků: "Podle mě bylo vše v pořádku. Lehce do mě zezadu vpravo narazil, ale naštěstí se nic nepoškodilo." Paffetta ze třetího místa srazila penalizace, nad kterou i Spengler kroutí hlavou: "Dalo se to jen těžko zvládnout. Já jsem pod žlutými vlajkami zvolnil až moc, protože jsem se bál, že jsem moc rychlý."

Vytisknout

Diskuze: Spengler po kolizi s Paffettem: Vše bylo OK

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Ekström, Mattias

Ekström neví, jakou roli hraje tovární Abt

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud