Hankook dodavatelem pneumatik do roku 2016

iM2, 4. května 2013, 18:06 Google+

V rámci úvodního závodního víkendu v Německu bylo oznámeno, že společnost Hankook prodloužila smlouvu na dodávku pneumatik pro DTM až do roku 2016. Jihokorejská firma nahradila před začátkem sezony 2011 dlouholetého partnera DTM v otázce obutí, společnost Dunlop.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: www.auto-news.cz

Sdílejte článek

Od znovuzrození DTM v roce 2000 jsme měli jen dva dodavatele - Dunlop (2000-2010) a Hankook (2011-minimálně 2016). "Během prvních dvou let naší vzájemné spolupráce s Hankookem nás tato společnost naprosto přesvědčila o své konkurenceschopnosti," nechal se slyšet šéf DTM, Hans-Werner Aufrecht.

"A proto bylo naprosto samozřejmé, že jsme chtěli ve vzájemné spolupráci pokračovat i po roce 2013. Prodloužení smlouvy je logické." Hankook také o tomto víkendu na Hockenheimringu představuje novinku v DTM, tzv. pneumatiky Option.

Tato nová směs pneumatik by měla zlepšit časy na kolo o zhruba 1-1,5 vteřiny (v závislosti na okruhu), nicméně její trvanlivost bude omezena na pouze 5-7 kol. Zástupci série si od jejího zavedení slibují zlepšení akce na trati.


V DTM bychom měli vidět ještě více předjíždění

"Všichni už se těšíme, jak se tyto pneumatiky letos osvědčí. Použití dvou rozdílných směsí v závodu přinese větší počet předjížděcích manévrů a také větší akci na dráze. Musíme děkovat inženýrům značky Hankook - požádali jsme je, aby nám vytvořili novou pneumatiku, která nabídne lepší časy na kolo ale jen po určitou omezenou dobu. Svůj úkol splnili výborně," zakončil Aufrecht.

 

Vytisknout

Diskuze: Hankook dodavatelem pneumatik do roku 2016

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Farfus, Augusto

Hockenheim: BMW slaví double, Audi propadlo

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud