Ekström: Do pěti let skončím

iM2, 3. dubna 2013, 15:31 Google+

Dvojnásobný mistr DTM, Mattias Ekström, říká, že by u Audi nezůstal za všech okolností a dokázal by si představit odchod k jinému týmu. O své budoucnosti se rozhoduje každý rok.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ekström, Mattias

Ekström, Mattias | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Mattias Ekström je se značkou Audi a projektem DTM neodmyslitelně spjat od roku 2001. Dá se říct, že Švéd u Audi jezdí celou závodní kariéru (v žádné jiné top sérii se nikdy neobjevil). V zimně se hodně spekulovalo o jeho možném odchodu z Ingolstadtu do Mnichova, nakonec ale zůstal věrný značce.

Pokud bychom měli před startem nové sezony vybírat favorita, považuje se Mattias Ekström spíše za outsidera, na čele naopak vidí BMW: "BMW je letos hlavním favoritem na titul." Překvapivé je, že Audi neumístil ani na druhé místo: "Pak následuje Mercedes." zní pro Audi pesimistická prognoza zkušeného pilota. "My se budeme snažit bojovat o to, abychom jezdili na čele."

Ovladatelnost Audi RS5 se ve srovnání s loňským rokem zlepšila a jezdec má z jízdy "lepší pocit". Odhadovat se před kvalifikací na Hockenheimu Mattias neodvažuje. Zdá se, že harmonii v týmu nenarušil ani příchod Jamieho Greena od Mercedesu: "Je to perfektní," těší Ekströma příchod zkušeného Greena.

"Na trati mám z Jamieho velký respekt. Dobře spolu vycházíme. Několikrát jsme se sice dostali do křížku, ale mimo závodní trať je to velmi milý člověk." Mattias už má na svém kontě 123 závodů, tato série by se měla dočkat dalšího pokračování. Momentálě 34 letý ex-mistr DTM říká: "Myslím, že se 4kou na začátku už jezdit nebudu. Chtěl bych z motorsportu odejít v 39."

Jistý si však těmito "počty" není: "Pokud bych si mohl vybrat, zůstat u Audi do 100 let a už nevyhrát žádný závod nebo odejít k jinému výrobci, kde bych jezdil už jen 10 let, ale vyhrál vše, tak určitě odejdu." Na konci sezony 2013 ho tak čeká zřejmě další rozhodnutí.

Vytisknout

Diskuze: Ekström: Do pěti let skončím

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Shoda jezdců: Pneumatiky Option jsou dobré

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud