Reuter kritizuje Mercedes a Schumachera

iM2, 28. února 2013, 14:24 Google+

Server motorsport-magazin.com promluvil s bývalým jezdcem DTM a nynějším expertem německé televize, Manuelem Reuterem, o sestavě Mercedesu a o další šanci pro Ralfa Schumachera.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Reuter, Manuel

Reuter, Manuel | foto: www.auto-news.cz

Sdílejte článek

Otázka: Manueli, Mercedes vstupuje do nové sezony s pouze šesticí vozů, je to pochopitelný krok?

Manuel Reuter: Tento krok je pro mě s ohledem na loňskou sezonu naprosto pochopitelný. Persson Motorsport nezaznamenal vloni žádný dobrý výsledek, proto není snížení počtu na 6 vozů žádnou ztrátou. Mercedes se soustřeďuje na posílení těchto šesti vozů. Doufám tedy, že se od letoška dostane tým Mücke Motorsport na úroveň vozů H.W.A. Na příkladu BMW můžeme vidět, že i s 6 vozy lze vyhrát mistrovství.

O: Toto Wolff řekl, že chce Mercedes svoje zdroje soustředit. Opravdu to pomůže, navíc když zvážíme, jak přesná jsou v DTM pravidla?

MR: Je správné, že pravidla úzce vymezují možnosti vývoje. Musím říci, že u Mercedesu to bylo vždy tak, že pouze vozy týmu H.W.A. měly šanci na úspěch. Takže se dá říct, že se Mercedes v principu pořád koncentruje pouze na 4 auta. To BMW a Audi v minulém roce ukázaly, že každý jejich tým může vyhrát, když odvede dobrou práci. U Mercedesu týmy Persson a Mücke nedostávají tolik potřebnou podporu továrny, nemohou sdílet data a podobně. Doufám, že to letos Mercedes změní.

 


Reuter s Opelem Vectra V8 DTM

O: Mercedes má v osobě Garyho Paffetta prakticky jediného aspiranta na titul, stačí to v tak silné konkurenci?

MR: To se pochopitelně ukáže až v průběhu sezony. Já ale doufám, že i Christian Vietoris dokáže převést svoje skvělé výkony z tréninků a kvalifikací do závodů. Dalším černým koněm by mohl být Robert Wickens. Má potenciál a já jen doufám, že mu dá Mercedes auto od H.W.A. Já si dokonce myslím, že mladíci Mercedesu nás mohou letos překvapit - pokud dostanou podporu.

O: A co Roberto Merhi, ten v roce 2012 nepředvedl výsledky, které jsme od něj čekali?

MR: Roberto Merhi se vloni hlavně "proslavil" svojí vznětlivostí. Rychlost má přitom dobrou. Pokud dostane to správné vedení, tak může zazářit. Jenže díky struktůře Mercedesu bylo pro mladíky vloni jen velmi obtížné se prosadit. Myslím ale, že Toto Wolff má dobrý přehled a rozhodně chce něco změnit.


Mercedes se soustředí na 4 vozy týmu H.W.A., týmy jako Mücke nebo Persson ho nezajímají

O: Ralfa Schumachera čeká jeho šestá sezona v DTM, podaří se mu konečně vyhrát?

MR: Docela bych se divil, kdyby letos Ralf Schumacher vyhrál závod. Už v minulých letech jezdil za top tým a zatímco jeho kolegové dokázali zajíždět vítězství, mu se to nepovedlo. Až dosud jsou jeho výkony v DTM katastrofou. Už musí konečně začít získávat podia a případně vítězství, to se od něj očekává. Nechápu jeho motivaci pro další sezonu v DTM. Možná se díky koncentraci na 6 vozů pro něj něco mění, ale to si já nedovedu představit.


Výkony Schumachera jsou velký zklamáním, Reuter nechápe, proč pokračuje i letos

Vytisknout

Diskuze: Reuter kritizuje Mercedes a Schumachera

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Paffett, Gary

Mercedes vysvětluje: Kubica neměl zájem

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud