DTM se pojede příští rok v Moskvě!

iM2, 28. října 2012, 20:50 Google+

DTM vůbec poprvé ve své historii zamíří do Moskvy. Byl totiž zveřejněn kalendář DTM pro rok 2013, který obsahuje i závod v Moskvě.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: dtm.de

Sdílejte článek

"Pro DTM je závod v Moskvě důležitý krok v cestě na nové trhy. Pro značky - BMW, Audi a Mercedes Benz závod ve městě jako je Moskva představuje velkou šanci se mezinárodně prezentovat před novým publikem," řekl předseda promotéra DTM, společnosti ITR, Hans Werner Aufrecht.

Předposlední závod zůstává ještě neznámý, a tak se v kalendáři zřejmě dočkáme ještě změny. Ve srovnání s rokem 2012 se nepojede na dvou tratích - ve Valencii a v Mnichově. "Na olympijském stadionu v Mnichově jsme zažili dva skvělé roky a všem zúčastněným děkujeme za tuto možnost, která dostala DTM do nového a neznámého prostředí. Nebyli jsme však schopni udělat další krok, který bylo udělání z tohoto podniku mistrovský závod. Zajistit absolutně rovné příležitosti na parelních dráhách je prostě nemožné."

Zbývající podniky v kalendáři jsou ve více méně stejném pořadí jako byly v roce 2012. Příští rok se tak můžeme těšit na jedenáct závodů, startovat a končit se bude klasicky na Hockenheimu. DTM příští rok navštíví pět rozdílných zemí: Německo, Rakousko, Rusko, Spojené království a Holandsko.

Kalendář DTM na rok 2013:
05/05 Hockenheim
19/05 Brands Hatch Indy
02/06 Red Bull Ring
16/06 Lausitzring
07/07 Norisring
21/07 Zandvoort
04/08 Moskva
18/08 Nürburgring
15/09 Oschersleben
29/09 okruh zatím neoznámen
20/10 Hockenheim

Vytisknout

Diskuze: DTM se pojede příští rok v Moskvě!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Mortara, Edoardo

Mortara a budoucnost: DTM nebo něco jiného?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud