Tomczyk za manévr na Paffetta penalizován

iM2, 28. srpna 2012, 10:38 Google+

Martin Tomczyk obdržel od sportovních komisařů po závodu na holandském Zandvoortu penalizaci posunu o 5 míst na startu příštího závodu, na německém Oscherslebenu, za kolizi s Garym Paffettem.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Tomczyk, Martin

Tomczyk, Martin | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Tato dvojice jezdců bojoval o 4. pozici, když se ve 28. kole spustil déšť. Martin Tomczyk se na konci cílové rovinky rozhodl na Paffetta zaútočit, dostal se na vnitřek ale v zatáčce Tarzan se do jezdce týmu H.W.A. opřel a roztočil jej do hodin.

Zatímco Brit se propadl na 10. místo (do konce závodu postoupil ještě na 7.), Němec ze závodu musel s poškozeným vozem odstoupit. Sportovní komisaři po závodu rozhodli, že se této kolizi dalo zabránit, a tak se bíle BMW M3 DTM v Německu na startu odsune o 5 míst dozadu.

"Osobně si myslím, že tato penalizace je dost tvrdá, ale akceptuji ji. Snažím se jezdit podle pravidel fair play, okamžitě jsem se šel omluvit Norbertu Haugovi (šéf Mercedesu pro motorsport, pozn. red.), on moji omluvu akceptoval. Po závodu jsem šel i za Garym," brání se úřadující mistr DTM.

"Zablokoval se mi kola při brždění do zatáčky. Garyho jsem chtěl předjet, ale nepovedlo se mi to. Velký podíl na této nehodě mělo také počasí. Už před tím mělo pár jezdců problémy s mokrou tratí."

Paffett pro Autosport řekl: "Když jsem najížděli na rovinku, tak už pršelo. Eki (Mattias Ekström, pozn. red) jel přede mnou a začal brzdit docela brzo, i já jsem zabrzdil v místě jako on. Poté jsem zatočil a přišel kontakt, Martin do mě tlačil tak dlouho, dokud jsem se neroztočil. Od něj to byla velká chyba, stálo mě to zcela jisté podium, možná i vítězství."

Vytisknout

Diskuze: Tomczyk za manévr na Paffetta penalizován

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

Nejúspěšnější český víkend za posledních pět let

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud