A5 je připravena vyhrat, říká šéf Phoenixu

iM2, 31. května 2012, 15:46 Google+

Vozy Audi A5 jsou již dostatečně rychlé na to, aby dokázaly vyhrát víkendový závod na Spielbergu, míní šéf týmu Phoenix, Ernst Moser. Jen dodejme, že právě tento muž dovedl vloni v DTM k titulu Martina Tomczyka.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rockenfeller, Mike

Rockenfeller, Mike | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Právě vloni v Rakousku prolomil Martin Tomczyk 10leté čekání týmu Phoenix na vítězství v DTM, po sezoně ale Němec odešel k BMW. Ernst Moser věří, že jeho současní jezdci, Mike Rockenfeller a Miguel Molina, mají náčiní k tomu, aby na loňské vítězství navázali. Tým slavil v Brands Hatch zisk prvního stupně vítězů v letošním roce.

"Minulý víkend byl velmi motivující. S Mikem Rockenfellerem jsme letos poprvé stanuli na podium a také jsme vyhráli 24 hodinovku na Nürburgringu. Motivací našeho týmu je momentálně zisk prvního vítězství pro Audi v tomto roce v DTM v rakouském Spielbergu. Auto je toho schopné. Všechno je možné," říká Moser.


Vloni se závod na Red Bull Ringu nepovedl ani jedné A4 DTM v barvách Red Bullu...

"Na Spielberg máme skvělé vzpomínky. Vloni jsme zde oslavili zisk vůbec prvního vítězství v DTM s Audi, což byl základ v pozdější cestě za titulem," uzavřel šéf týmu Phoenix. Mattias Ekström, který závodí za tým Abt Sportsline, také věří ve vylepšenou rychlost A5 DTM. Švéd stál na stupních vítězů pouze jednou a to hned zkraje sezony na Hockenheimu.

"Vloni jsem zde v Rakousku zažil závod, který považuji za nejhorší v mé závodnické kariéře. Věřím ale, že tyto věci už mohou být pouze lepší. Provedli jsme analýzu toho, kde se zlepšit, abychom byli opět schopni bojovat o pořádnou porci bodů," říká dvojnásobný šampion DTM, který drží 3. přícku se ztrátou 33 bodů. Druhým nejlépe postaveným jezdcem Audi je Rockenfeller (5.).

Vytisknout

Diskuze: A5 je připravena vyhrat, říká šéf Phoenixu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Schumacher, Ralf

Haug nadále věří, že Schumacher v DTM uspěje

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud