Hockenheim: Mercedes slaví double!

iM2, 27. dubna 2012, 21:34 Google+

ZÁVODNÍ VÍKEND; O tomto víkednu začíná letošní sezona DTM, která se vyznačuje změnou pravidel a také příchodem nové automobilky, BMW. Sledujete v tomto článku průběh celého závodního víkendu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Paffett, Gary

Paffett, Gary | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Rozsáhlá fotogalerie z Hockenheimu

Výsledky závodu: zde

Gary Paffett získal pro Mercedes první vítězství v nové éře DTM, do cíle dojel Gary před svým týmovým kolegou od Mercedesu, Jamiem Greenem. Paffett vyrážel do závodu ze 6. místa, hned v prvním kole se dostal před pomalu odstartuvšího Dirka Wernera s BMW a Mike Rockenfellera s Audi. Krátce nato si vyšlápl v Mercedes Areně na Edoarda Mortaru a krásným předjížděcím manévrem se dostal na 3. pozici.

Zkraje závodu jezdil za Mattiasem Ekströmem, který ale udělal v zatáčce číslo 2 chybu a přepustil vedení Jamiemu Greenovi. Krátce nato se přes modrou Audi dostal také Paffett. Rozhodující moment závodu přišel při prvních zastávkách v boxech. Paffett zajel do boxů o kolo později než Green. Při výjezdu na trať se ocitl bok po boku Greena, oba jezdci pokračovali ve vzájemném duelu v zatáčce číslo dvě i na rovince, až v nájezdu do Spitzkehre se mistr světa z roku 2005 dostal před svého kolegu.

Ektröm na dvojici Mercedesů na čele nestačil, ztrácel kolem 0,3s na kolo, ale zase si s přehledem hlídal třetí místo. Čtvrtou příčku vybojoval skvělý Christian Vietoris. Ten se z 15. pozice na startu posunul do poloviny závodu na 5. 5 kol před koncem si poradil s Mikem Rockenfellerem na Audi.

Rockenfeller byl pátý před skvěle jedoucím Andy Priaulxem s RBM BMW, který absolvoval svůj první závod v DTM. Brit s BMW ještě v závěrečných částech závodu stíhal Němce na Audi, z původního odstupu 4 vteřin zbylo v cíli pouze 0,6s.

Pro zbytek jezdců BMW však závod šťastný nebyl. Werner startovat ze 3. místa, ale start se mu nepovedl a brzy jej roztočil Ralf Schumacher. Schumacher se také "postaral" o druhého jezdce týmu Schnitzer, Bruno Spenglera, se kterým též kolidoval. To vyvolalo řetězovou reakci, na kterou doplatil Adrien Tambay, který ze závodu odstoupil.

Schumacher za své počínání dostal penalizaci, ale poté jezdec týmu H.W.A. zajížděl docela slušné časy a 4 kola před cílem předjel Davida Coultharda a dostal se na konečnou 7. příčku. Miguel Molina (Phoenix) a Filipe Albuquerque (Rosberg) zakončili bodovanou desítku. Edoardo Mortara také dostal penalizaci, protože Joeyho Handa s BMW.

Výsledky warm-upu: zde

Výsledky kvalifikace: zde

Mattias Ekström s vozem Audi A5 DTM dokázal vyhrát první kvalifikaci v nové éře DTM. Švéd zajel skvělý čás 1:34,680 min., který mu zajistil první místo na startu zítřejšího závodu. Všichni tři zbývající jezdci, kteří se dostali do Q4 neunesli tlak a udělali nějakou chybu, která je stála pole position. Bývalý mistr DTM slaví svoji 20. pole position v DTM.

Nejrychlejší muž Q3, Jamie Green, vyjížděl do Q3 jako poslední, ale v nájezdu do zatáčky číslo 2 zablokoval při brždění kola a do zatáčky se pořádně nevešel. I tak se mu ale podařilo zajet docela slušné kolo, na jezdce týmu Abt ztratil 0,2s a získal druhou příčku.

O senzaci v kvalifikaci se postaral jezdec týmu BMW Schitzer Dirk Werner, který se dostal až do Q4. Jenže i on udělal ve svém rychlém kole ve Spitzkehre chybu, i přesto mu patří pro zítřejší závod příčka 3. Posledním proniknuvším do závěrečné části kvalifikace byl objev loňského roku, Edoardo Mortara s Audi. Ten ale vyjel z tratě v Nordkurve a měřené kolo ani nedokončil. Stát bude na 4. místě.

Mike Rockenfeller jen těsně nepronikl do Q4 a bude stát 5., za ním bude Mercedes s Gary Paffettem za volantem. 7. pozici získal nováček v DTM, Augusto Farfus s BMW M3 týmu RBM, po něm následuje další bývalý mistr DTM, Timo Scheider. Nejrychlejší desítku uzavírají dvě BMW v rukou Bruno Spenglera a Martina Tomczyka.

Výsledky sobotního volného tréninku: zde

Výsledky pátečního volného tréninku: zde

Vytisknout

Diskuze: Hockenheim: Mercedes slaví double!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Belgie: Porsche přebralo od BMW otěže

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud