Oficiálně potvrzeno: Spengler pojede s BMW!

iM2, 27. října 2011, 23:16 Google+

BMW oficiálně potvrdilo, že jejich řady v sezoně 2012 posílí Bruno Spengler. O tomto přestupu se již dlouho spekulovalo. Kanaďan byl dlouhodobě spojen se značkou Mercedes, s niž vyhrál 9 závodů DTM. V DTM debutoval v roce 2005.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Spengler, Bruno

Spengler, Bruno | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Bruno Spengler se tak stal třetím potvrzeným jezdcem BMW pro jejich úvodní sezonu v DTM. Jeho jistými koegy jsou několikanásobný mistr světa WTCC, Andy Priaulx, a Augusto Farfus. BMW v příštím roce nasadí šest vozů ve třech různých týmech: Schnitzer, RBM and RMG. Zatím však nebylo oznámeno, kdo pojede za jaký tým.

Spenglerovi zkušenosti, které za svou dlouholetou kariéru v DTM získal (několikrát již patřil mezi kandidáty na titul), by mohly BMW velice pomoci. "V několika minulých týdnech jsme nejenom pracovali na vylepšeních na voze M3 DTM, ale také na sestavení jezdeckého složení našeho týmu pro příští sezonu. Mimo již oznámené jezdce byl Bruno nejvýše na našem seznamu jezdců," říká Jens Marquardts, šéf BMW pro motorsport.

"I přes jeho mládí má v DTM hodně zkušeností, které nám budou pomáhat v našich rozvojových fázích a na závodních víkendech. Váhali jsme, jestli podepsat s Brunem pro tuto sezonu. Budeme se muset rozhodnout, pro který z našich třech týmů pojede. To bude oznámeno později," ukončil Marquardts.

Vytisknout

Diskuze: Oficiálně potvrzeno: Spengler pojede s BMW!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Häkkinen, Mika

Häkkinen se těší na nové vozy DTM

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud