Abt: Ekström je teď v mistrovské formě

iM2, 7. října 2011, 15:11 Google+

Hans-Jürgen Abt je přesvědčen, že proti aktuální top formě Mattiase Ekströma, by nic nezmohl ani nový mistr DTM, Martin Tomczyk.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Abt, Hans-Jürgen

Abt, Hans-Jürgen | foto: www.auto-news.cz

Sdílejte článek

Kdyby Martin Tomczyk nezískal letošní titul již na minulém závodu ve Valencii, tak by to mohlo být ještě napínavé. Mattias Ekström má totiž momentálně mistrovskou formu, když vyhrál tři z posledních čtyřech závodů a jednou byl druhý. Taková série se v této sezoně nikomu nepovedla.

"Mattias momentálně jezdí šíleně dobře a všechno mu vychází. Kdyby mu to takto vycházelo již dříve, tak by podle mě Martin neměl šanci. Možná to jsou však jíné důvody. Na začátku sezony měl Mattias zlomenou ruku, takže první závody byly docela složíté. Pak se také oženil a narodilo se mu dítě," říká týmový šéf, Hans-Jürgen Abt.

"Všeobecně se má za to, že s dítětem normálně přijde zpomalení o jednu vteřinu, on se však o sekundu zrychlil. Je pozitivní pro jeho budoucnost a pro jeho další roky u nás, že je opět rychlý. Byl už dvakrát mistrem, takže ví, co a jak."

Na finále sezony na Hockenheimu ještě může Audi ovládnout klafikaci mezi týmy. "Byl bych velice rád, kdybychom se stali nejlepším týmem v DTM. Myslím, že na to může být člověk velmi, velmi pyšný. Jezdci jsou čas od času hodně rozlišní, ale pokud tým ukáže vyrovnanost, tak jsme hodně pyšní. Pokud budeme mít na Hockenheimu takovou oslavu jako tady ve Valencii, tak bude spokojený tým i my," uzavřel Abt.

Vytisknout

Diskuze: Abt: Ekström je teď v mistrovské formě

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Tomczyk, Martin

Martin Tomczyk,nový šampión,co o něm nevíte?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud