Oschersleben: Molina šokuje pole position

iMotorSport.cz, 17. září 2011, 20:13 Google+

OSCHERSLEBEN, KVALIFIKACE; Miguel Molina může slavit svoji historicky první pole position v DTM a to s rok starým vozem A4 DTM. Španěl dokázal porazit Bruno Spenglera s Mercedesem o neuvěřitelných 0,001s!

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Molina, Miguel

Molina, Miguel | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Španěl, který letos ještě nezískal ani bod, se doposud nedokázal kvalifikovat lépe jak 4. Dnes ale výrazně vylepšil svoje dosavadní maximum a časem 1:22:317s si zajistil první místo. Spengler, který se vydal na trať v Q4 jako poslední, nedokázal tento čas pokořit o pouhou 1 tisícinu vteřiny! Kanaďan byl sice pomalejší než Molina v prvním sektoru, ale většinu času se mu podařilo získat zpět.

Druhou řadu obsadí Oliver Jarvis a Mattias Ekstöm. Vozy Audi tak v nejlepší čtveřici zaujaly hned 3 místa. Oběma nevyšel první sektor německé tratě. Čtveřici jezdců Scheider, Green, Schumacher a Mortara se do Q4 postoupit nepodařilo a rozdělí si na startovním roštu místa 5 až 8.

Docela povedenou kvalifikaci má za sebou Maro Engel, který dokázal dostat svůj rok starý Mercedes C-Klasse AMG DTM na místo 9. Nejlepší desítku uzavírá tovární jezdec Audi Mike Rockenfeller. Z kvalifikace byl vyloučen Gary Paffett, čtěte zde.

Vedoucí muž průběžného pořadí, Martin Tomczyk, zažil velmi špatnou kvalifikaci, když nedokázal postoupit ani do Q2 (o 0,1s) a zajel až 15. nejrychlejší čas. Na startovním roštu však bude stát o místo výš jako 14. Christian Vietoris s ročním Mercedesem totiž obsadil místo 13, ale postihne ho penalize 5 míst na startu za předjíždění pod žlutými vlajkami na Brands Hatch (viz zde). 

Výsledky kvalifikace jsou zde.

Vytisknout

Diskuze: Oschersleben: Molina šokuje pole position

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Pastorelli/Schwager

Münnich: Sen o titulu se rozplynul

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud