Představení: Mercedes-Benz C-Klasse Coupé AMG

iM2, 15. září 2011, 21:31 Google+

Stuttgartská značka Mercedes-Benz světu na autosalonu ve Frankfurtu ukázala model, který bude v následujících letech nasazovat do DTM. Tím modelem je Mercedes C-Klasse Coupé.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Green, Jamie

Green, Jamie | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Oficiální představení se ve Frankfurtu odehrálo necelých 24 hodin poté, co jejich současný rival z DTM, Audi, představil model A5 DTM. Ujali se ho dvě hvězdy F1 a jezdci Mercedesu, Michael Schumacher a Nico Rosberg, přítomni byli také šéf Mercedesu přes motorsport, Norbert Haug, a předseda výkonné rady Dr. Dieter Zetsche.

Stejně jako již dříve představené vozy BMW a Audi je nový Mercedes postaven podle pravidel pro rok 2012, které si kladou za cíl snížit náklady až o 40 % a výrazně zvýšit bezpečí jezdců. Mezi hlavní odlišnosti nového C-Klasse Coupé DTM ve srovnání s C-Klasse DTM patří zredukovaná aerodynamika, větší kola nebo větší zadní křídlo. Současný model má pochopitelně karbonovou karosérii a za jeho stavbou stojí sportovní oddělení Mercedesu AMG.

Konstrukce a stavba vozu Mercedes C-Coupé AMG DTM začala v červnu. Dokončení prvního stroje pak nastalo v srpnu. V pondělí poprvé Gary Paffett nový vůz testoval na Lausitzringu, kde mimo Mercedesu jezdilo také Audi a BMW. Cílem vozu je navázat na úspěchy C-Klasse DTM, které dokázalo vyhrát 84 závodů ze 156, do kterých bylo nasazeno.

Fotky naleznete zde.

zdroj: www.motorsport-total.com

Vytisknout

Diskuze: Představení: Mercedes-Benz C-Klasse Coupé AMG

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Ekström, Mattias

Představení: Audi A5 DTM

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud