Coulthard a Schumacher dostali penalizace

iMotorSport.cz, 7. srpna 2011, 23:05 Google+

David Coulthard i Ralf Schumacher dostali po dnešní kolizi na Nürburgringu penalizace, které je posunou na startovním roštu příštího závoudu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Coulthard - Schumacher, R.

Coulthard - Schumacher, R. | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Ralf Schumacher, jezdec týmu HWA, vytlačil Davida Coultharda z trati v první zatáčce druhého kola závodu. Oba pak kolidovali v následující zatáčce, když se snažil Skot vybojovat zpět svoji pozici. Kontakt vyústil až v roztočení Ralfa a jeho následné odstoupení.

Poté, co závodní komisaři shlédli opakovaný záznam, tak usoudili, že se oba jezdci provinili proti článku 30 Sportovního kodexu DTM. Bývalý jezdci Formule 1 dostali penalizaci 3 míst na startu v následujícím závodu.

"Tohle je poprvé, alespoň tedy co si pamatuji, za 20 let závodění, co jsem dostal od stewartů penalizaci. Na výjezdců z první zatáčky jsme byli opravdu hodně mimo trať. Za celý víkend jsem tak daleko nevyjel, takže vůbec nechápu, kde se vzala taková trakce. Je nešťastné, že k této kolizi došlo. Poškodil jsem si vůz a rychlost, kterou jsme během víkendu měli, byla pryč," říká smutně David Coulthard.

"Asi jsem začal brzdit až moc pozdě a dostal se do kontaktu s Davidem. Byl to fairový souboj, oba jsme si chtěli udržet svoji pozici. Když soupeříte s dalším jezdcem na Mercedesu, tak se snažíte být opatrný, ale v těsných závodech se takové věci prostě stávají," pokračoval Schumacher.
Vytisknout

Diskuze: Coulthard a Schumacher dostali penalizace

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Ekström, Mattias

Nürburgring: Ekström je zpět, vítězí!

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud