Zandvoort: Spengler vyhrál kvalifikaci

iM2, 14. května 2011, 15:53 Google+

ZANDVOORT, KVALIFIAKCE; Bruno Spengler dokázal získat i druhé letošní pole position. Jen připomeňme, že se Kandaďan postavil na první místo na startu i v Německu na Hockenheimu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Spengler, Bruno

Spengler, Bruno | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Jezdec Mercedesu přitom nebyl nejrychlejší ani v jedné ze tří částí kvalifikace, které předcházely poslední Q4. Když už mu ale šlo o postavení na startovním roštu, tak pořádně zabral a zajel čas 1:31,805s, který už nikdo nedokázal překonat.

Když Bruno zajel svůj čas, na trati už byl pouze Jamie Green. Brit byl ve všech částech kvalifikace mezi prvními dvěma. Jenže Jamie se v poslední části s časem Spenglera nemohl měřit, zajel o 0,135s pomaleji a zítra se postaví na druhé místo.

Nejlepším jezdcem Audi byl Mike Rockenfeller, který s tovární Audi A4 DTM obsadí zítra na startu místo třetí. Ve druhé řadě ho doplní Martin Tomczyk, který má letos k dispozici pouze rok starou A4 DTM týmu Phoenix.

V nejlepší šestici je poměr mezi vozy Audi a Mercedes vyrovnaný, protože pátý čas zajel Gary Paffett s továrním Mercedesem, šestý s tovární Audi Timo Scheider. Velice slibné časy v trénincích dokázal proměnit nováček Audi, Edoardo Mortara, i v dobré postavení na startovním roštu. Patří mu sedmá příčka.

Nejlepší desítku startovního pole doplní Ralf Schumacher (HWA Mercedes), Miguel Molina (Abt Audi) a Filipe Albuquerque (Rosberg Audi). Propadákem skončila kvalifikace pro Mattiase Ekströma, který obsadil 16. příčku! Je to jeho nejhorší výsledek za 9 let v DTM! Švédovi se nepodařilo dostat ani do Q2.

Výsledky naleznete zde.

Vytisknout

Diskuze: Zandvoort: Spengler vyhrál kvalifikaci

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Spengler, Bruno

Van der Zande před domácím publikem

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud