Van der Zande před domácím publikem

iAdam, 13. května 2011, 08:37 Google+

Pro van der Zanda bude druhý podnik DTM na holandském Zandvoortu něčím mimořádným. Tento Holanďan se konečně ukáže před domácím publikem a doufá, že využije svoje znalosti tratě.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Spengler, Bruno

Spengler, Bruno | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Van der Zande, který letos v DTM jezdí svoji první sezónu, se na následující podnik mimořádně těší. Není divu, půjde o ojeho vystoupení na domácí půdě: "Mít šanci závodit v mojí rodné zemi, před domácími diváky, přáteli a také příbuznými je skvělé!" netají se nadšením jezdec Mercedesu. "Trať znám opravdu dobřě, dokoce jsem tu vyhrál s Formula 3 Euro Series," připomíná, že doma bude mít doma také výhodu znalosti tratě.

Van der Zande to ale doma rozhodně lehké mít nebude. Jedním z těch, co se mu budou snažit jeho cestu k úspěchu zkřížit, bude Timo Scheider. Tento dvojnásobný šampion DTM zde již třikrát stál na pole position a dvakrát tuto pozici přetavil na stupně vítězů. Ale ačkoliv řadí tento holandský okruh mezi svoje oblíbené, zatím zde vyhrát nedokázal.

"Minulý rok jsem tady nešťastně zaspal start," přiznává se Scheider. "Potom jsem ale odjel skvělou jízdu a dojel třetí. Nyní bych už ale konečně velice rád vyhrál!"

Děni z Zandvoortu bude vysílat němacké stanice ARD. Přímý přenost kvalifikace začíná v 13:30, jedenačtyřicetikolový závod potom v neděli v 13:55.
Vytisknout

Diskuze: Van der Zande před domácím publikem

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Campbell-Walter/Hughes

Sumo Nissan: Personální změny

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud