Jaké týmy budou zastupovat BMW v DTM?

iM2, 9. března 2011, 22:23 Google+

AKTUALIZOVÁNO; Vedle již takřka jistých týmů Schnitzer a RBM bude značku BMW v DTM zastupovat pravděpodobně ještě tým RMG s bývalými zaměstnanci Toyoty.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Během několika týdnů začnou značky v DTM s prvními testovacími jízdami s výhledem na rok 2012. To vejdou v platnost nová pravidla. Novým příchozím výrobcem do Deutschen Tourenwagen-Masters se stává BMW. Momentálně můžeme počítat s tím, že Audi, Mercedes i BMW na start sezony 2012 postaví šest vozů. U automobilky z Mnichova je zatím nejasné, jak se budou jmenovat týmy, které budou speciály BMW nasazovat.

Zatím se však jeví jako velice pravděpodobné, že vozy na start postaví týmy Schnitzer a RBM. Ohledně třetího týmu se v minulých týdnech vedlo hodně spekulací. Podle informací serveru Motorsport aktuell už padlo rozhodnutí. Nový tým RMG by se měl usadit v bývalých dílnách Zakspeedu na Nürburgringu. Šéfem týmu by se měl stát Stefan Reinhold.

Reinhold dříve pracoval jako inženýr přes elektroniku pro Toyotu v Kolíně nad Rýnem. Z těchto časů zná šéfa BMW pro motorsport, Jense Marquardta. U týmu RMG by se však měli objevit i další bývalý zaměstnanci Toyoty. Ještě však není nic oficiálně potvrzeno jak týmem z Niederzissenu (sídlo týmu) ani od BMW. BMW pouze řeklo, že týmy pro rok 2012 oznámí v krátké době.

AKTUALIZACE:
BMW 10. března oficiálně potvrdilo, že jej v DTM budou zastupovat týmy RBM, Schnitzer a Reinhold Motorsport. Každý tým nasadí dva vozy. Ohledně jezdců zatím není nic jistého, nicméně se spekuluje o spojení týmu Schnitzer s Andy Priaulxem a Augusto Farfusem.
Vytisknout

Diskuze: Jaké týmy budou zastupovat BMW v DTM?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

Karel Abraham: Budu se učit. Velkou motivací je pro mne Rossi

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud