Vrátí se Prémat do DTM v roce 2012 s BMW?

iM2, 3. ledna 2011, 00:13 Google+

Alexandre Prémat se nehodlá jen tak smířit s tím, že by už v DTM nestartoval. Kapitolu DTM ještě stále nepovažuje za uzavřenou. Francouz vymyslel okliku, jak se dostat zpět do DTM. Cesta by mohla vést přes Le-Mans-Series a značku BMW.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Premat, Alexandre

Premat, Alexandre | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Alexandre Prémat zažil v sezoně 2010 hodně nepříjemných událostí. I přes těžkou nehodu v Adrii si Francouz nenechal ujít start maratónu v New Yorku, což se moc nelíbilo jeho zaměstnavateli Audi. Proto se v Ingolstadtu rozhodli, že ho před závěrečným podnikem sezony v Shanghai nahradí Darrylem O’Youngem. Vztahy Prémata a Audi byly navíc nahnuté už od začátku roku, když Francouz odstřelil během závodu na Lausitzringu týmové kolegy Scheidera a Ekströma.

Pár dní po vyhazovu od Audi Prémat oznámil, že společně se svým krajanem, Nicolasem Lapierrem, založí akademii pro mladé závodní jezdce. O své závodní budoucnosti ale bývalý jezdec Audi mlčel. Teď nastala změna.

„V roce 2011 bych chtěl startovat v Le-Mans-Series,“
říká Alexandre, který LMS na voze Audi R10 TDI v roce 2008 společně se svým bývalým kolegou z DTM z týmu Phoenix, Mikem Rockenfellerem, vyhrál. V současnosti by ale značka se čtyřmi kruhy ve znaku neměla v jeho angažmá hrát žádnou roli: „Mohu prozradit pouze tolik, že jednám s velký týmem.“

„V roce 2012 plánuji návrat do DTM. Tuhle sérii znám velmi dobře a mám ji rád. Doposud jsem mohl jezdit pouze s ročním vozem, ale chci víc. Jsem v kontaktu s více týmy,“
říká sebevědomě 28letý jezdec. Audi už asi nepřipadá v úvahu, a tak by se mohlo jednat už pouze o BMW nebo Mercedes.

„BMW chce nasadit šest aut. Augusto Farfus a Andy Priaulx by měli být dva z nich. Dalším možným jezdcem by mohl být Nick Heidfeld,“ prozrazuje Francouz.
Vytisknout

Diskuze: Vrátí se Prémat do DTM v roce 2012 s BMW?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Haug - Häkkinen

Haug: Týmová režie u Mercedesu nemá co dělat

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud