Prémat vyhozen od Audi

iM2, 19. listopadu 2010, 23:09 Google+

Alexandre Prémat byl vyhozen od Audi a bude pro letošní finále DTM v Shanghaii nahrazen Darrylem O'Youngem.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Premat, Alexandre

Premat, Alexandre | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Prémat byl součástí týmu Audi od roku 2007, když závodil jak v DTM, tak i s vozy LMP1. V roce 2008 vyhrál titul v Le Mans Series, když byl jeho parťákem Mike Rockenfeller. Vztah jezdce týmu Phoenix a Audi začal skřípat letos z kraje sezony, když Prémat spustil na Lausitzu kolizi, ve které skončil závod pro Mattiase Ekstroma a Tima Scheidera.

Jeho poslední závod v Adrii skončil divokou nehodou, ze které Alexandre naštěstí vyvázl nezraněn, i když šel několikrát přes střechu. Šéf Audi pro motorsport, Dr. Wolfgang Ullrich, říká, že k vyhazovu Prémata vedli jiné okolnosti.


Alexandre na Hockenheimu v roce 2007

„Rozhodnutí ukončit s Alexandrem Prématem spolupráci ještě před vypršením kontraktu pro nás nebylo lehké. Bohužel se naše názory v důležitých věcech v poslední době dost lišily. Chceme mu poděkovat za práci, kterou během uplynulých čtyř let pro Audi odvedl a popřát mu co nejlepší budoucí kariéru,“ říká Ullrich.

Nástupce Prémata, Darryl O'Young, jezdil letos ve World Touring Car Championship s týmem Bamboo Chevrolet. „Darryl jezdil s těmi nejlepšími GT vozy spoustu let a také se mu podařilo získat dobré výsledky s Audi R8 LMS na dvanáctihodinovce v Sepangu, která se jela v srpnu. Tam nastoupil po boku Franka Biely a Marca Wernera,“ zakončil šéf Audi.
Vytisknout

Diskuze: Prémat vyhozen od Audi

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Hirschi/Piccione

Za hledím: Clivio Piccione

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud