Scheider pojede 100. závod DTM

iM2, 20. května 2010, 16:13 Google+

Pro Tima Scheidera bude nadcházející závod ve španělské Valencii velmi speciální, protože se bude jednat o jeho jubilejní 100. start v šampionátu DTM.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Scheider, Timo

Scheider, Timo | foto: dtm.de

Sdílejte článek

„Tohle už je přirozeně velmi vysoké číslo,“ říká pilot, který se v DTM prezentoval již v roce 2000, kdy došlo k znovuobnovení německé série. Jedinou sezonou, kterou Timo vynechal, byla ta v roce 2006. Od roku 2007 je zpět se značkou Audi (dříve jezdil pro Opel): „Vždy jsem chtěl jezdit za Audi.“

První závod roku se obhájci titulu úplně nepovedl. Němec startoval z místa devátého a v cíli byl klasifikován na jako sedmý. Pro závod ve Španělsku má však zcela jiné plány. „Před námi stojí nová trať a já doufám, že se mi zde bude dařit. Po nepovedeném závodu na Hockenheimu se už nemohu dočkat pokračování sezony,“ říká Timo.


Scheider s Opelem Vectra V8 v sezoně 2004

Scheider získal za dobu působení v DTM dva tituly mistra DTM (roky 2008 a 2009). Na jeho kontě je již úctyhodných 267 bodů, což ho řadí v tabulce počítané od roku 2000 na čtvrté místo. Ze současných aktivních jezdců v DTM bude Timo jediný, který překročí hranici 100 závodů. Mattias Ekström (94) a Martin Tomczyk (93) se však také blíží.
Vytisknout

Diskuze: Scheider pojede 100. závod DTM

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Bouchut/Maassen

Rozpis závodu v Brně

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud