Schneider/Kristensen jezdci desetiletí v USA?

iM2, 7. ledna 2010, 21:26 Google+

Bernd Schneider a Tom Kristensen patří mezi nominované na cenu „Závodní jezdec desetiletí“ v USA.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Kristensen, Tom

Kristensen, Tom | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Oba “důchodci z DTM“, Bernd Schneider a Tom kristensen, by se mohli dočkat dalšího uznání. Oba patří mezi deset nominovaných na „Závodního jezdce desetiletí“, tuto nominaci prování organizace ESPN. K závěrečnému rozhodnutí dospějí z části experti a z části fanoušci.

Vedle rekordmana DTM (Schneidera) a rekordmana Le Mans (Kristensena) jsou nominováni americké hvězdy jako Sam Hornish mladší. a Jimmie Johnson, rallyový rekordman, Sebastien Loeb a motocyklová hvězda, Valentino Rossi. Konečné rozhodnutí padne 11. ledna.

Scheider, který po sezoně 2008 ukončil aktivní závodnickou kariéru, vyhrál DTM dohromady pětkrát! V roce 2001 se také stal prvním jezdcem, který dokázal obhájit titul. Po něm se to podařilo jen Timu Scheiderovi v roce 2009. Mimo to se také ještě žádnému pilotovi DTM nepodařilo získat tři tituly během čtyř let. Žádný jezdec také od roku 2000 nezískal tolik bodů, vítězství a pole-position jako právě Schneider.

Kristensen se již v Dánsku stal dvakrát „Sportovcem roku“. K tomu byl také vybrán britským Autosportem za „Jezdce sportovních vozů desetiletí“.
Vytisknout

Diskuze: Schneider/Kristensen jezdci desetiletí v USA?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Hunter-Reay, Ryan

Hunter-Reay čtvrtým členem Andretti Autosport

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud