Barcelona: Kristensen má pole position

iM2, 19. září 2009, 17:29 Google+

BARCELONA KVALIFIKACE; Jezdec Audi a vítěz prvního letošního závodu DTM na Hockenheimu, Tom Kristensen, dokázal pro Audi získat pole position ve Španělsku na okruhu v Barceloně. Jeho náskok na druhého Paula di Restu s Mercedesem však činil pouhých 0,064s!

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Kristensen, Tom

Kristensen, Tom | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Třetí místo obsadil v posledních závodech rychlý Tomczyk s tovární Audi A4 DTM. Čtvrtou příčku sice získal Bruno Spengler, ale Kanaďana v posledním kvalifikačním kole přibrzdily problémy s motorem, a tak můžeme jen spekulovat, jestli by se náhodou Bruno nebýt problémů neumístil výše.

Mercedesům svědčí zvláště poslední dvě zatáčky před cílovou rovinkou. To potvrzuje v pořadí další Mercedes, tentokrát v rukou Garyho Paffetta. Gary tak dokázal v kvalifikaci porazit své nejvážnější soky v boji o titul, i když Timo Scheider je hned za ním, na šestém místě, a Mattias Ekström je ještě o jedno místo na startu dál.

Nejrychlejším týmem používajícím rok staré vozy je již tradičně Phoenix, v jehož Audi A4 DTM sedí Brit Oliver Jarvis a Francouz Alexandre Prémat. To se potvrdilo i v dnešní kvalifikaci, ovšem rychlejším z týmové dvojice byl Prémat, který letos většinou za Jarvisem o kousek zaostává. Čech, Tomáš Kostka, obsadil se svou dva roky starou Audi A4 DM 19. místo.
Vytisknout

Diskuze: Barcelona: Kristensen má pole position

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Dixon, Scott

Dixon vítězí a přebírá vedení v šampionátu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud