Kostka míří na Eurospeedway

iM2, 28. května 2009, 21:27 Google+

Po úspěšné premiéře v Deutsche Tourenwagen Masters v polovině května na Hockenheimringu míří nyní Tomáš Kostka na území bývalého východního Německa. Pilot stáje KOLLES Futurecom – BRT se o následujícím víkendu zúčastní druhého podniku populární série na Eurospeedway Lausitz pod Berlínem.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: www.auto-news.cz

Sdílejte článek

Zlínský jezdec zamíří do Německa ve čtvrtek a podle svých slov se na pokračování atraktivního seriálu velice těší. „Jedenácté místo na Hockenheimringu bylo určitě úspěchem a znovu musím poděkovat všem, kdo mi k premiéře v DTM pomohli. To, že jsme my tři nováčci v náročném závodě dokázali dojet na dobrých pozicích, možná někoho překvapilo. Nešlo ale jen o štěstí, ale určitě taky o dobrou týmovou strategii. Tohle budeme na Lausitzu chtít určitě zopakovat,“ řekl Tomáš před odjezdem.

Připustil, že profil trati se bude muset naučit během roll – outu. „Před několika lety jsem tam závodil ještě s formulí Nissan. Ten areál je ale hodně variabilní a pro DTM bude vyznačena jiná konfigurace trati, než ta, co si pamatuju. Do karet nám může hrát i fakt, že meteorologové na víkend slibují hodně proměnlivé počasí. V momentě, kdy zaprší, je to pro nás s dvouletými auty vlastně výhoda, protože na mokru se trochu smazávají rozdíly ve výkonu. To je samozřejmě trochu diskutabilní a sázet se na to nedá. Jisté je, že se zkrátka budu muset přizpůsobit těm podmínkám, které v Německu nastanou,“ dodal Kostka.

Půlhodinový páteční roll – out začíná v 17,00 hodin a v sobotu dopoledne v 8.45 startuje dlouhý volný trénink, který potrvá až do 11,15. Hlavní kvalifikace se jede ve 14 hodin a 35 minut. Večer v 18,35 začínají tradiční taxi jízdy. Hlavní závod na jednu hodinu startuje v neděli ve 14 hodin a na trati o délce 3478 metrů bude jezdce čekat celkem 52 kol.

tisková zpráva: www.brt.cz
Vytisknout

Diskuze: Kostka míří na Eurospeedway

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

McNish, Allan

Audi oznámilo jezdeckou sestavu pro Le Mans

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud