Audi oznámilo sestavu pro rok 2009

iM2, 17. února 2009, 21:01 Google+

Audi dnes oznámilo jezdce, kteří budou startovat v DTM v roce 2009. Německá značka se rozhodla, že na svoji sestavě z roku 2008 nebude nic měnit.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ullrich, Wolfgang

Ullrich, Wolfgang | foto: www.auto-news.cz

Sdílejte článek

„Rok 2008 byl nejúspěšnějším rokem pro AUDI AG. Jezdci byli samozřejmě hlavním důvodem úspěchu. Nevidíme tedy proto žádný důvod ke změně jezdeckého složení,“ říká šéf Audi pro motorsport Dr. Wolfgang Ullrich.

Auta specifikace 2009 tedy dostanou Mattias Ekström, Tom Kristensen, Timo Scheider a Martin Tomczyk. Starat se o ně bude Audi Sport Team Abt Sportsline. Čtyři auta specifikace 2008 budou pilotovat Mike Rockenfeller, Markus Winkelhock (v týmu Audi Sport Rosberg), Oliver Jarvis a Alexandre Prémat (v týmu Audi Sport Team Phoenix).

Jedinou změnou bude přeřazení Katherine Legge do jiného týmu. Britka se přestěhuje z týmu Futurecome TME do Audi Team Sportsline, kde pojede s vozem specifikace 2008, tedy jen rok starým.
 
„Rozhodli jsme se koncentrovat na naše tři tovární týmy, jsou jimi Abt Sportsline, Phoenix a Rosberg. Pro Katherine je to dobrá příležitost, jak se dostat do vítězného týmu,“ říká Dr. Wolfgang Ullrich.

Cílem Audi je samozřejmě zopakovat rok 2008, ale tlak od Mercedesu bude v letošní sezoně větší. „Věřím, že s naší nezměněnou sestavou toho dosáhneme. Nicméně to bude zřejmě těžší než v roce 2008. Náš soupeř Mercedes-Benz udělá vše pro to, aby v této sezoně dosáhl na titul,“ zakončil Dr. Wolfgang Ullrich.
Vytisknout

Diskuze: Audi oznámilo sestavu pro rok 2009

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Paffett, Gary

Staré vozy budou topit pod kotlem

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud