Rituály Scheidera

iM2, 16. listopadu 2008, 23:38 Google+

Tajemství úspěchu Tima Scheidera v DTM: Před závodem se vždy „spojí“ s vozem.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Scheider, Timo

Scheider, Timo | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Je to dlouhý rituál: Předtím než Timo usedne do auta má vždy připravený speciální typ modlitby. Jezdec Audi se vždy postaví před auto, obě ruce položí na střechu a sehne hlavu, to trvá chvíli.

„Ostatní si občas poklepávají na hlavu. Mě je to ale jedno, mě jde o to, spojit se s mým 'Baby'. Snažím se prostě s autem sžít než do něj nasednu. Musíme spolu v ten den naplnit nějaké úkoly. Úkoly chci společně s autem zvládnout tak dobře, jak jen to půjde,“ říká Timo.

V letošní sezóně splnil Timo se svým ´baby´ úkoly skvěle a získali tak titul. Kontaktní propojení bylo stejně tak úspěšné jako další rituál: Timo si obuje závodnické boty až když sedí v autě, dřív rozhodně ne.

Timo používá tyto postupy i přesto že ví, že mu rozhodně titul nepřinesly. Všechny rituály mohou fungovat jen tehdy, když má Timo dobrý tým a silný vůz: „Jsem jenom jeden prvek z řetězce, který musí dobře spolupracovat. Team Abt Sportsline a Audi Sport mi k tomu pochopitelně dopomohly, bez nich by to nešlo. Oni vytvořili úplný balíček a dali mi vše, co potřebuji k tomu, abych na konci mohl zajíždět rychlé časy.“

Dalším důležitým faktorem je soukromý život: „Ke všemu musí patřit i harmonický domov, který jsem letos určitě měl. Letos jsem měl opravdu skvělý balíček, což mě dělá šťastným.“ Mistrovská trofej si doma již také našla svoje místo: Je v pokoji syna Lorise.
Vytisknout

Diskuze: Rituály Scheidera

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Wendlinger, Karl

Jetalliance nepojede do Argentiny!

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud