Scheider: Formule 1 byla blízko...

iM2, 11. listopadu 2008, 22:58 Google+

Po osmé sezóně v DTM, kterou zúročil ziskem prvního jezdeckého titulu, by chtěl Timo v DTM ještě nějaký rok zůstat. Smlouvu na rok 2009 ovšem ještě nemá.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Scheider, Timo

Scheider, Timo | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Timu Scheiderovi je sice teprve 29 let, ale v DTM už patří ke zkušeným matadorům. Letos dokončil již svoji osmou sezónu mezi cestovními vozy – kulatou osmičku zakončil ziskem titulu. V DTM ovšem nezažil jenom skvělé časy, nejhorších bylo asi pět let u Opelu. Scheider ovšem letos ukázal všechny svoje dovednosti. Dokonce i soupeři se před ním klaní a respektují ho.

„Znám ho již od doby, kdy jezdil Formuli 3, už tehdy byl velice dobrý. Kdo ví, možná by se mohl díky osudu dostat až do Formule 1,“ říká Norbert Haug.

Scheider měl opravdu před pár lety nakročeno do nejvyšších pater motorsportu. Manager Willi Weber dosáhl toho, že tým F1 Benetton měl o mladého Němce zájem, jenže vyvstal problém: Timo měl ještě platnou smlouvu s juniorským týmem Jochena Nerpaascha, který ho nechtěl pustit.

Dlouho si potom Timo kladl otázku, jak by to bylo, kdyby... „Pořád jsem měl tu situaci před očima. Časem ale zklamání opadlo,“ přiznává Scheider. A tak se stal Scheider jezdcem DTM tělem i důší. Letos mu konečně všechno vyšlo a získal tolik vytoužený triumf. Na ukončení závodní kariéry ovšem vůbec nemyslí: „Chci ještě pár let jezdit v DTM a pak se třeba naskytne nějaká příležitost.“

Na následující sezónu ovšem Scheider smlouvu s Audi nemá: „Myslím si ale, že jsem ve velmi dobré pozici.“
Vytisknout

Diskuze: Scheider: Formule 1 byla blízko...

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Eurasia Autodrom: Stavba začala

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud