Kristensen nemá v Le Mans soupeře

Daniel Šupa, 4. října 2008, 19:15 Google+

LE MANS - KVALIFIKACE; Tom Kristensen si zajistil v odpolední kvalifikaci nejlepší místo na zítřejším startu. Do první řady se vedle něj postaví Green s nejlepším Mercedesem. Další dva adepti na titul, čtvrtý di Resta a pátý Scheider, se jistě postarají o napínavý průběh závodu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Kristensen, Tom

Kristensen, Tom | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Osminásobný vítěz slavného vytrvalostního závodu na delší verzi okruhu Le Mans potvrdil, že mu trať sedí a jen těžko se mu zde někdo rovná. Ve třetí rozhodující části zajel hned při prvním letmém kole čas, který nikdo nebyl stavu překonat, a to ani ve druhém pokusu.

Nejvíce se mu přiblížil Green, ale podobně jako třetí Ekström potřebnou desetinu nenašel. Paul di Resta ztratil dvě a vedoucí jezdec průběžného pořadí Scheider dokonce čtyři desetiny vteřiny.

Di Restovi mistrovské ambice mohly být vážně poškozeny ve druhé části, kdy byl pro technické potíže vyřazen z boje, zatímco jeho soupeři ještě své časy zlepšovali. Nakonec dosažený čas na finále stačil a mechanici dali vůz do pořádku.

Střídání Audi a Mercedesu na startovním roštu respektoval i šestý Schneider, až sedmý Spengler se jako jediný z tábora trojcípé hvězdy může těšit na to, že bude zítra startovat na čistší straně dráhy.

Desítku doplnili Tomczyk a dvojice pilotů Audi loňské specifikace Rockenfeller a Jarvis. Nesporným zklamáním je až poslední místo Ralfa Schumachera, ale ještě horší je jeho třívteřinová ztráta, která nebývá v DTM zvykem.

Vytisknout

Diskuze: Kristensen nemá v Le Mans soupeře

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Fassler/Gollin/Hezemans/Deletraz

Kvalifikace pro Fässlera

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud