Prémat: Le Mans není tak zatáčkovité

iM2, 1. října 2008, 16:38 Google+

ROZHOVOR; DTM se po roční pauze vrací zpět do Le Mans. Pro Alexandera Prémata je desátý závod sezóny závodem před domácím publikem. V Le Mans ale také začala kariéra tohoto francouzského jezdce.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Premat, Alexandre

Premat, Alexandre | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Jaké vzpomínky se Vám vybaví, když se řekne okruh Bugatti v Le Mans?
Na začátku mé kariéry jsem zde poprvé nastoupil ve Formuli Campus a hned jsem dosáhl pěkného výsledku. V evropské sérii formule 3 jsme zde také jezdili. Mám okruh Bugatti v Le Mans velice rád.

Těšíte se na to, jak budete moct strávit víkend s domácími fanoušky?
Domácí závod je vždy něco speciálního a k tomu s vozem DTM pojedu na zdejším okruhu poprvé. To ovšem neplatí o Audi, s tou jsem zde již absolvoval slavnou 24 hodinovku. Ve Francii mám hodně fanoušků, pro které je zdejší závod ten nejbližší. Také Audi bude určitě chtít potvrdit ve Francii svoje postavení. Francie je totiž pro Audi jedna z nejdůležitějších evropských zemí pro odbyt vozů.

Jak by jste charakterizoval zdejší okruh?
První část je identická s částí, na které se jezdí slavných 24 hodin Le Mans. Potom následuje několik velice těsných zatáček. Myslím, že bychom mohli před zatáčkou Chapelle a před dvojitou pravou zatáčkou vídat zajímavé předjížděcí manévry. Také v zatáčkách v posledním sektoru bude určitě nějaká šance.

Jak těžké je naučit  se tuto trať?
I když jsem zde s DTM vozem nikdy nejel, neočekávám, že by to mělo být nějak extrémně těžké. Trať není v porovnání s ostatními v kalendáři až tak zatáčkovitá. Je trošku netypická.
Vytisknout

Diskuze: Prémat: Le Mans není tak zatáčkovité

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

di Resta, Paul

Scheider vs. di Resta: Hra čísel

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud