Di Resta stahuje náskok

iAdam, 21. září 2008, 17:33 Google+

ZÁVOD - BARCELONA; Letos podruhé si deset bodů za vítězství připsal mladý Skot di Resta a stále tím zůstává ve hře o titul. Z té už se pomalu začíná vytrácet Green.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
di Resta, Paul

di Resta, Paul | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Boj o titul se zostřuje, nicméně je stále nerozhodnuto. V devátém podniku této sezóny na se španělském okruhu v Katalánsku ukázal v dobrém světle Paul di Resta, když získal svoje druhé letošní vítězství. Na druhém místě projel cílem Timo Scheider, vítěz minulého podniku, a to o 4,5 sekundy později než vítězný Skot. Až do devatenáctého kola si ale vedení držel Scheider na Audi, ale svoji pozici před rychlým di Restou neudržel. Ten kroužil na první pozici až do konce a před sebe již nikoho nepustil.

Na stupních vítězů je doplnil nakonec ostřílený veterán podniků DTM, Bernd Schneider, který nakonec svoji pole positron nedokázal proměnit v lepší než třetí místo. Na bodech ještě dojeli čtvrtý Martin Tomczyk, pátý Mike Rockenfeller, šestý Alexandre Prémat a sedmý Jamie Green. Bodovanou osmmičnku jezdců doplnil Ralf Schumacher, který tak získal svůj druhý bod v DTM. Pořadí ovlivnila i dodatečná penalizace projetím boxy pro Mattiase Ekström za kolizi s Greenem v posledním kole, které se podle komisařů dalo vyhnout. Po přičtení 50 sekund k Ekströmovu času se tak jezdec propadl z pátého až na deváté místo.

Díky tomuto výsledku tak bitva o titul zůstává stále otevřená. Před desátým podnikem ve francouzském Le Mans, kde DTM uvidíme 5. října, si vedoucí příčku stále drží Scheider se 62 body. Po svém vítězství se mu však di Resta přiblížil, nyní ztrácí pouhých sedm bodů. Třetí Green už na Scheidera ztrácí bodů patnáct.
Vytisknout

Diskuze: Di Resta stahuje náskok

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Horňák s Konôpkom víťazi 3 hodinovky v Brne

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud