Hockenheimring II: Superpole pro Ekströma

Daniel Šupa, 5. října 2003, 10:12 Google+

Švédský jezdec s modrým Audi TT byl nejrychlejší na stadionu, a právě tam se rozhodovalo o Pole position.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Mattias Ekström začínal ve včerejším mokrém Superpole jako třetí jezdec a svým časem 1m43,389s se ujal prozatímního Pole position. Třikrát to však později vypadalo na jeho překonání.

Dumreck, Schneider i Jean Alesi měli v nájezdu do posledního sektoru, tedy slavného "Stadionu", náskok kolem poloviny vteřiny. Švéd však tuto technickou a výrazně pomalejší část okruhu zajel výborně a jeho soupeři dočasnou výhodu prohospodařili právě v posledním sektoru německého okruhu.

Zítřejší závod bude tedy rozjíždět Ekström s Audi, v první řadě ho doplní Dumbreck s Opelem a druhou řadu tvoří Alesi s Tomczykem.

Hlavním příběhem tohoto již druhého závodního víkendu na okruhu Hockenheimring je však duel jezdců Mercedesu Alberse a Schneidera, které dělí v bitvě o titul jediný bod.

Bernd Schneider pasáž ve Stadionu v přílišné snaze o výborný čas pokazil a startovat bude až z 5. pozice. Albersovi se také nedařilo a jeho letmé kolo nepatřilo k těm, na které bude rád vzpomínat. Dosáhl totiž nejhoršího času ze všech 10 jezdců, kteří Superpole dokončili a na startu tak bude o 4 pozice za svým soupeřem, jenž je silný především ve stíhací jízdě a postupu vpřed startovním polem.

Manuel Reuter byl se svou Astrou včera tím, kdo letmé kolo nedokončil, neboť hned v první zatáčce nezvládl řízení a narazil čelně do bariéry z pneumatik.

Vytisknout

Diskuze: Hockenheimring II: Superpole pro Ekströma

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Estoril: Hezemans nejrychlejší - anotační foto

Estoril: Hezemans nejrychlejší

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud