A1-Ring: Fässler vítězí, překvapením Paffet

Daniel Šupa, 8. září 2003, 01:39 Google+

Na A1-Ringu slavil své první letošní vítězství Marcel Fässler.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Rakouský závod seriálu Deutsche Touren Wagen kopíroval loňský podnik a nabídl divákům dramatickou podívanou, okořeněnou havárií favoritů, žlutou fází s restartem a nakonec dlouhotrvající bitvou o vítězství.

Ihned po startu došlo k nehodě, která vyřadila ze závodu 4 vozy. Mezi první a druhou zatáčkou byla trať těsná pro Christiana Abta a Jeana Alesiho, kteří způsobili problémy i Petrovi Dumbreckovi a Timo Scheiderovi, jež sice do boxů s poškozenými vozy po 1. kole dojeli, ale ze závodu byli nuceni odstoupit.

Na čele startovního pole jezdili piloti s vozy Mercedes. Za vedoucím a z Pole position startujícím Fässlerem byl na druhém místě Bernd Schneider a za nimi s odstupem Christijan Albers.

Po třetině závodu zamířili oba vedoucí jezdci do boxu ve stejném kole, ale díky zmatkům v boxu týmu HWA Schneider ztratil se Švýcarem kontakt. Ztrátu však poté postupně snižoval. Po druhé zastávce v boxech se rychle přibližoval za černý Mercedes AMG a několikrát na něj tvrdě zaútočil. Ke změně pořadí však nakonec nedošlo.

„Bernd na mne tvrdě tlačil. Měl jsem problémy s vyvážením brzdného účinku, především v ostrých zatáčkách. Několik posledních kol bylo hodně tvrdých, ale věděl jsem, že Bernd neudělá žádnou hloupost," prohlásil po závodě vítězný Marcel Fässler.

Schneider svým druhým místem postoupil do vedení v šampionátu, ale před druhým Albersem má pouhé tři body náskoku. Mladý Holanďan si udržoval po celý závod s přehledem 3. pozici, ale na zasáhnutí do boje o vítězství to tentokrát nestačilo. Předvedl však v úvodu závodu precizní předjížděcí manévr na obhájce loňského titulu Francouze Aiella s Audi, jenž dokončil závod na místě čtvrtém.

Na místě pátém skončil Ekström a na šestém skvělý letošní debutant z Velké Británie Gary Paffet, jenž startuje se starším Mercedesem specifikace 2002 a zároveň porazil mnohá zvučná jména.

Vytisknout

Diskuze: A1-Ring: Fässler vítězí, překvapením Paffet

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Chicago: Pole position pro Hearna - anotační foto

Chicago: Pole position pro Hearna

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud