A1-Ring: Na čele tři Mercedesy

Daniel Šupa, 7. září 2003, 00:52 Google+

Marcel Fässler odstartuje do rakouského závodu z prvního místa. V první řadě ho doplní Jean Alesi.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Fässler skončil v kvalifikaci na další závod seriálu DTM až na 7. pozici, což ho řadilo na 4. místo při krátkém Super Pole, ve kterém se rozhoduje o postavení na startu mezi 10 nejrychlejšími jezdci.

Němcův výkon nebyl naprosto nejlepší, ale k Pole position mu vydatně pomohl Martin Tomczyk, jenž nanesl na dráhu nečistoty při svém letmém kole. S postupem času se dráha čistila a v normální kvalifikaci nejrychlejší Alesi již měl dráhu prakticky v pořádku.

Francouzský veterán potvrdil, že jeho forma v DTM se po podpisu dalšího kontraktu rozhodně nevytrácí a zajel nejrychlejší 2. a 3. sektor. Drobná chyba v úvodu kola ho však stála start z prvního místa a porážku od týmového kolegy o pouhých 32 tisícin vteřiny.

„Dobrou kvalifikaci chci proměnit v dobrý závod. V loňském roce zde bylo hodně vzrušení, ale zítra bych si přál klidnější závod,“ řekl pilot továrního týmu Mercedes.

Peter Dumbreck, nejúspěšnější z jezdců s vozy Opel v letošní sezoně, byl jedním z těch nešťastníků, kteří jeli až po Tomczykovi a v Super Pole skončil na 8. místě, což neodpovídalo jeho představám.

„Jednou můžete jet před člověkem, který tam naveze špínu a jindy zase po něm. Myslím si, že se to snad zase někdy vyrovná. Dnes jsem byl ve špatném čase na špatném místě,“ prohlásil Brit.

„S čase jsem spokojený. Stojím v přední části startovního pole a vím, jak jsem rychlý, to je fajn. Okruh A1-Ring se hodí pro vozy specifikace DTM, málo šikan a více míst k předjíždění, očekávám proto dobrou show,“ dodal ke svým očekáváním Jean Alesi.

Vytisknout

Diskuze: A1-Ring: Na čele tři Mercedesy

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Felipe Giaffone je zpět - anotační foto

Felipe Giaffone je zpět

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud