Nejprve Tomczyk, poté Frentzen

Daniel Šupa, 1. září 2006, 21:15 Google+

Zandvoort - 1. a 2. test; Po suverénním výkonu při posledním závodě by Audi rádo strhlo pozornost na sebe a favorita v boji o titul Toma Kristensena. Zatím to čtyřem kruhům vychází.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Frentzen, Heinz Harald

Frentzen, Heinz Harald | foto: dtm.de

Sdílejte článek

V prvním tréninku patřilo čelo výsledkové listinu dlouho triu Audi Kristensen, Ekström a Scheider, které ze čtvrté pozice kontroloval vítěz posledních dvou závodů Bruno Spengler s nejrychlejším Mercedesem. V závěru ale všechny překonal Tomczyk s Abtem. Prvních pět míst ranního testu pak patřilo Audi.

Problémy postihly Alexandrose Margaritise, který sledoval soupeře drtivou většinu hodinového času z boxů. „Už v prvním kole jsme měli potíže s řízením," vysvětlil jezdec stáje Persson. Také u Audi nastaly komplikace, když Stippler skončil v kačírku. Ve výborném světle se představil Nicolas Kiesa s dva roky starým Mercedesem týmu Midland, jemuž patřil osmý nejlepší čas.

Druhý trénink se rozběhl úplně jinak a čelo tabulky opanovaly Mercedesy. Jezdci se soustředili na hledání vyvážení vozu pro závod, přesto dokázal ve druhé části tréninku zajet Frentzen s Audi o tři desetiny vteřiny lepší čas, než byl dopolední čas Tomczykův.

Druhá a třetí pozice ale přesto nakonec patřily Mercedesu zásluhou Mückeho a Kanaďana Spenglera. Skutečně konzistentní výkony pak dnes podával lišák Schneider, vedoucí muž průběžného pořadí, jenž zajel v obou případech shodně třináctý nejlepší čas.

U Audi se potýkali velkou část druhého tréninku s následky dopolední anabáze Stipplera a díky poškození spodní části vozu měl Frank “ještě méně přilnavosti než obvykle“. Chyby ale dělali i mistři. Mika Häkkinen smyk ustál, mechanici ale raději ihned u jeho Mercedesu měnili díly podlahy. Spengler se také ocitl mimo dráhu a s notnou dávkou umu i štěstí nehavaroval, jeho vůz však zůstal bez poškození.


Foto: dtm.de

Vytisknout

Diskuze: Nejprve Tomczyk, poté Frentzen

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Hornish jr., Sam

Sam Hornish cíl splnil

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud