DTM debutuje na EuroSpeedway v Lausitzu

ar1, 6. června 2003, 11:59 Google+

Německý šampionát cestovních vozů DTM bude o tomto víkendu debutovat na vysokorychlostním okruhu EuroSpeedway 100 km jižně od Berlína. Bude to poprvé v historii seriálu, kdy tyto vozy pojedou závod na trioválu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Vozy DTM, které disponují 470 koňských sil, dosáhnou zde rychlosti až 260 km/h. Trať se nachází, jak je psáno v úvodu 100 km jižně od hlavní metropole Německa.

Triovál je dlouhý 4,575 km a závod se pojede celkem na 37 kol, tedy 169,275 km. Po skončení loňské sezony zde některé týmy již testovali své vozy pro letošní ročník.

Vítěz posledních dvou závodů, Christian Albert dodává: “Tento typ závodu bude opravdu dobrá změna v seriálu. Těším se na tento závod, jako celkový vedoucí jezdec průběžného pořadí. Mým cílem je získat co nejvíce bodů, kterých zde bude možné dosáhnout, abych posílil mé vedení v šampionátu. Bude to ale hodně obtížné, proti takovým jezdců, kterými jsou Bernd Schneider, Jean Alesi a Laureát Aiello“.

A názor Jeana Alesiho: „V úsecích, kde se dosahují velké rychlosti, očekávám, že bude možné docela dobře díky aerodynamice, dobře předjíždět. Bude to dobrá podívaná pro diváky“.
Vytisknout

Diskuze: DTM debutuje na EuroSpeedway v Lausitzu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Noční vzrušení v Texasu! - anotační foto

Noční vzrušení v Texasu!

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud