Osm zajímavostí z prvního závodu

Daniel Šupa, 17. dubna 2006, 18:38 Google+

Začněme vítězem úvodního podniku na okruhu Hockenheimring Berndem Schneiderem. Čtyřnásobný vítěz seriálu DTM triumfoval už po čtyřicáté a po třinácté na tomto okruhu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Schneider, Bernd

Schneider, Bernd | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Schneider má také největší statistické ambice na titul. Ptáte se proč? Ve všech jeho vítězných sezonách 1995, 2000, 2001 a 2003 vždy první závod na Hockenheimringu vyhrál právě on.

Mercedes pokračuje na historií opředeném okruhu v řadě vítězství. Od října 2002 zde vůz s trojcípou hvězdou ve znaku nepoznal přemožitele. Posledním jiným vítězem bylo Audi TT pilotované pozdějším šampionem Laurentem Aiellem.

Že je u DTM zmražen vývoj úspěšně dokázal Jamie Green. Brit zajel letos i loni nejrychlejší čas v závodě. Letos byl rychlejší jen o 114 tisícin vteřiny. Všech pět debutantů dokončilo svůj první závod. Nejvíce kol za celý víkend odkroužil Daniel la Rosa, který okruh dlouhý 4,574 kilometru objel 150krát. Nejméně pak Christian Abt - 84 kol.

Tom Kristensen byl potřetí za sebou nejúspěšnějším jezdcem Audi. Jeho týmový kolega Ekström poprvé po 27 podnicích závod nedokončil. Od června 2003 byl poprvé nucen závod vzdát.


Foto: dtm.de

Vytisknout

Diskuze: Osm zajímavostí z prvního závodu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Startovní listina zveřejněna, Vonka nechybí

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud