7.(Maranello): Podzim v Modřicích

ar1, 7. října 2005, 22:35 Google+

Poslední závod na modřické trati Maranello byl ve znamení spadaného listí a prodloužení tratě na konci startovní rovinky. Také jsme mohli vidět ve třech rozjížďkách tří vítěze.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: www.auto-news.cz

Sdílejte článek

Na trati Maranello se konal dnes odpoledne předposlední závod letošní sezony ANN KARTING Cupu. Kvůli hostování Radka Hurbánka v Belgii a důležitějším povinnostem Radka Musila bylo startovní pole pouze o čtyřech jezdcích mimo druhé rozjížďky, kdy se do závodu přihlásil mladý talent ze švýcarské závodnické školy. Byl jim Dario Marciani z Marciani Racing Clubu.

1. závod:
V první rozjížďce se na Pole position postavil na startu Dan Šupa, za ním hned Jozef Smrtník, Karel Bařina a Petr Zelinka. Starto proběhl docela klidně a i celý závod, až na malé výjimky. Brzy po startu se v první vracečce za startem v prodloužené části trati poprali o třetí pozici Petr s Karlem. Karel udělal jezdeckou chybu, otevřel zatáčku, čehož využil Petr. Ten jej s myšlenkou, že Karel je až za ním zavlřel v vlevotočivé zatáčce, která míří do prostoru boxů. Tam se Karel zdržel a Petr si uvolnil cestu ke stíhání druhého Jozefa. Ve druhé polovině závodu Dan přehlédl vystrčenou pneumatiku a v plné rychlosti do ní narazil, čímž se dostal do smyku a zaparkoval v protilehlžch pneumatikách. To jej stálo cenné pozice. Nakonec závod s přehledem vyhrál Jozef, na druhé pozici Petr a třetí příčku nakonec vybojoval Dan. Na Karla zbyla jen čtvrté místo.

2. závod:
Pole position získal Karel, druhý Petr, třetí Jozef, čtvrtý Dan a pátý Dario. Po startu se přes Karla na konci startovní rovinky u nové a již známé vracečky dostal na první pozici Petr. Od této doby Karel působil na druhé pozici jako fajn brzdič a Petr si mohl najet náskok. ten mu vydržel až do cíle, i když ke konci závodu jeho cenné sekundy stahoval Dan. Karel nakonec skončil třetí a Jozef čtvrtý. Pátý do cíle dorazil Dario Marciani, u kterého byl znám deficit znalosti tratě. Každopádně budeme rádi, když si podobný závd s námi v budoucnosti opět zopakuje.

3. závod:
Zde se na Pole position postavil Jozef, který od startu bojoval o vítězství. To nakonec dnes poprvé zajistil pro své bodové konto Dan. Tímto posílil své vedení v šampionátu a protože nás čeká už jenom závod v Jihlavě, Dan může slavit zaslouženě letoišní triumf v šampionátu. Nutno dodat, že dokázal obhájit loňské prvenství, takže máme již dvojnásobného mistra ANN KARTIN CUPu. Ještě poznamenám, že za druhým Jozefem skončil opět třetí Karel a Petr byl klasifikován na čtvrté pozici po odstoupení ze závodu pro zdravotní potíže. Původně vůbec neměl nastoupit z důvodu začínající chřipky, ale nakonec se rozhodl, což bylo správné, když vybojoval 2., 1. a 4 pozici. Všechna nejrychlejší kola v závodech vybojoval opět Dan, takže si připsal 3 body na své konto navíc.

Poslední závod sezony se pojede příští týden ve středu v Joihlavě.

Foto: AUTO NEW NETWORK

Vytisknout

Diskuze: 7.(Maranello): Podzim v Modřicích

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Frentzen, Heinz Harald

Haug odmietol žiadosť Frentzena

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud