Týmy podpořily novou Concordskou dohodu

Šéf Formule 1 Chase Carey

Šéf Formule 1 Chase Carey | foto: FIA

F1 a FIA společně oznámili, že všechny královny motorsportu souhlasí s podmínkami nové Concordské dohody.

Zdá se, že základní kámen pro úspěšnou budoucnost Formule 1 je zasazen Všech deset týmů totiž má podepsat Concordskou dohodu, tedy dokument, který nastolí ve světe nejrychlejších kol nové (spravedlivější) prostředí. 

Jde hlavně o účinnější přerozdělování finančních prostředků. Doposud týmy dostávaly finanční odměny podle toho, jak se umístily v Poháru konstruktérů, což logicky permanentně znevýhodňovalo menší stáje, pro které to tak byl jakýsi začarovaný kruh.

Dále byly předmětem sváru bonusy za věrnost, které dostávalo Ferrari. Obecně se předpokládá, že nový pakt upraví i tuto oblast. Vedení Formule 1 si od Concoordské dohody hodně slibuje. Špičky šampionátu doufají zejména  ve vyrovnanější startovní pole, a to už od sezony 2022, kdy vstoupí v platnost nová technická pravidla.

Všichni fanoušci chtějí vidět těsnější závody. Souboje kolo na kolo. Máme tu novou Concordskou dohodu, plus revoluční pravidla pro rok 2022. Tento balíček postaví základy k tomu, aby bylo prostředí F1 spravedlivější," hlásí Chase Carey. 

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu