BAR chce udržet Buttona

Button - Fry

Button - Fry | foto: Lucky Strike B.A.R Honda

Stáj BAR je připravena za Jensona Buttona vyplatit Siru Williamsovi odstupné ve výši 9 miliónů dollarů.

Jak jsme již několikrát psali, před letošní sezonou měl Jenson Button zájem přestoupit do Williamsu. Cítil, že je to nejlepší volba pro jeho budoucnost. Jenže karta se otočila a stáj Williams najednou nemá pro příští sezonu dodavatele kvalitních motorů, protože BMW si zakoupilo vlastní stáj a odchází.

To v pohledu Jensona zcela mění situaci a on by rád zůstal ve stáji BAR Honda, která opět začala stoupat ve výkonnosti. 25letý Button je však upsán týmu Williams, tzn., že po skončení sezony by měl hájit jejich barvy a Williams toho bude chtít využít.

Britský denník „Mirror“ odhalil část smlouvy, kde se říká, že relevantní nabídkou pro Wiliams by mohl být testovací jezdec Antony Davidson, který by přešel k Williamsu pro sezonu 2006 a 2007. Šéf stáje BAR Nick Fry řekl, že Jenson si přeje zůstat v BAR.

Fry také dodal, že vzít si Buttona proti jeho vůli by bylo nebezpečné a v rozporu s lidskými právy.

Dodal: “Nebyl by to motivovaný jezdec, kdyby tam přešel. Ale to se musí rozhodnout Frank, co chce udělat.“

Je ovšem pravděpodobné, že Williams příjme nabídku stáje BAR s částkou 9 miliónů dollarů. Williams by rád měl motory Toyota, avšak minimálně do sezony 2007 bude využívat zákaznické motory Cosworth V8, za které bude muset platit a mohl by na ně využít tuto částku.

Foto: Lucky Strike B.A.R Honda

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu