Renault nikdy nepřemýšlel o tom, že by se pokusil znovu získat Alonsa pro rok 2019. Proč?

Fernando Alonso po sezóně F1 opustí

Fernando Alonso po sezóně F1 opustí | foto: McLaren

Ředitel Renaultu Sport F1 Cyril Abiteboul potvrzuje, že s Fernandem Alonsem nevedli žádná jednání o přestupu do jejich týmu. Místo toho za ně bude příští rok závodit Nico Hülkenberg s Danielem Ricciardem.



Australský pilot během letní přestávky překvapil svým odchodem z Red Bullu i svého šéfa Christiana Hornera. Jako svou příští destinaci si vybral Renault, který nikdy nezvažoval, že by potřetí získal Fernanda Alonsa, s nímž v letech 2005 a 2006 získal mistrovské tituly.

Ten se rozhodl odejít z Formule 1 a odmítnout "čtyři či pět nabídek" ze strany týmů, jenže všechny podle něj byly o "více než sekundu za pole-position" - včetně té, kterou mu učinil Red Bulu, což Horner popírá s tím, že kam Španěl přijde, tam způsobí chaos.

Renault o služby Alonsa nemá zájem z jiného důvodu: "Upřímně mám obrovský respekt vůči Fernandovi, který je jedním z nejlepších jezdců na světě," uvádí Abiteboul s tím, že o něm nepřemýšleli: "Odpověď je ne."

A proč, když je podle něj Španěl tak kvalitním pilotem? "Cítili jsme, že je v bodu své kariéry, kdy chce auto, které by hned mělo na vítězství. To je to, co čekává, jinak by to vedlo k další frustraci. My v té pozici nejsme. Potřebujeme jezdce, kteří projektu rozumí, kteří dokážou projekt podporovat z dlouhodobého hlediska. Nemyslím si, že by šlo o něco, co by Fernando vyhlížel. Proto ta jednoduchá odpověď: 'Ne,'" vysvětluje šéf Renaultu.

img-responsive

Renault se usilovně věnuje vývoji vozu, aby mohl do dvou let s Danielem Ricciardem vyhrávat | foto: Renault Sport F1

Místo Alonsa zvažovali jiné tři varianty: setrvání Carlose Sainze, příchod Estebana Ocona z Force Indie a Daniela Ricciarda z Red Bullu: "Když se podíváte na ty tři možnosti, které jsme měli, tak všechny tři byly velmi dobré - další léta s Carlosem či získání Estebana nebo Daniela. A skoro stejně bychom se všemi třemi byli spokojeni."

"S Danielem to je trochu senzace, protože nešlo o nic, co by lidé očekávali. Ale my si naše piloty nevybíráme jen kvůli senzace na jeden den. Senzace nastane, až budeme schopni v příštích dvou letech společně vyhrávat závody," dodává Abiteboul.



Diskuze:

Počet příspěvků: 97 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu