Ferrari SP38: žhavá novinka z Maranella je určena jedinému šťastlivci

Ferrari SP38

Ferrari SP38 | foto: carscoops.com

Italská automobilka Ferrari se dnes pochlubila novým modelem SP38, který je naprosto jedinečným dílem z produkce divize Special Projects. Jeho základem se stalo Ferrari 488 GTB a šťastný majitel si ho převezme 26. května na akci Villa d’Este. Zde se také vůz ukáže v plné kráse a s kompletními specifikacemi. A co už o něm víme teď?

Nové Ferrari SP38 má sice vycházet z modelu 488, ovšem toho si na první pohled všimne nejspíš jen málokdo. Celkové pojetí nového modelu je totiž podstatně odvážnější, poutavější, futurističtější a agresivnější. Na první pohled může dokonce působit spíše jako nový koncept, než jako nový silniční model.

Obrovskou změnou oproti modelu 488 jsou světlomety, které se výrazně smrskly a jejich tvar vkusně doplňuje agresivní křivky nové masky, která kombinuje lakovanou karoserii s odhaleným karbonem. Z bočního pohledu vynikají zejména výrazné karbonové prahy a ostře řezané linie střechy. Agresivnímu vzezření vozu dopomáhají i menší okna a hvězdicové disky.

Zřejmě nejvýraznější je záď vozu, která v sobě kombinuje italskou eleganci s dravostí. Klasické zadní sklo nahradila žaluzie, jejíž příčky jsou lakovány v barvě karoserie. Přepracovány byly i zadní světlomety a koncovky výfuku, které vykukují z nárazníku poměrně vysoko a blízko středu vozu.

Exteriér je tedy kompletně a hodně výrazně přepracován, ovšem interiér zůstal našim zrakům zatím ukrytý. Už z pohledu na čalouněnou palubní desku je však jasné, že i tady se designéři pořádně vyřádili.

Technické parametry vozu bohužel nejsou známy a na jejich odhalení si budeme muset počkat až do oficiální premiéry. Pokud bychom však zůstali u parametrů standardní 488 GTB, pak se nový majitel může těšit na 3.9 litrový twin-turbo motor V8 o výkonu 661 koní.

img-responsive

FOTO: Ferrari 488 GTB | foto: Ferrari S.p.a.

Řada zahraničních komentátorů však očekává, že technika pod kapotou také prošla patřičnou evolucí. Dynamickému vozu by tak spíš slušela pohonná jednotka naladěná blíže k okruhovému modelu Pista, což by znamenalo cca 710 koní.

To jsou ovšem jen spekulace, kterým učiní přítrž až oficiální premiéra, která se uskuteční 26. května na akci Villa d’Este.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu