Mercedes bude zvažovat týmovou režii, prozradil Bottas, jenž na Vettela ztrácí 15 bodů

Tisková konference po závodě v Rakousku

Tisková konference po závodě v Rakousku | foto: Red Bull Content Pool

Mistra světa již známe, otázkou ale stále zůstává, kdo skončí na druhém a třetím místě. Bottas na Vettela ztrácí dva závody před koncem 15 bodů. Rozhodnout mohou týmové rozkazy.

Lewis Hamilton si v Mexiku zajistil čtvrtý mistrovský titul a má pro letošek de facto dobojováno. To ale neplatí pro jeho stájového kolegu Valtteriho Bottase, který na druhého Vettela ztrácí pouhých 15 bodů. Fin za to může vděčit asijské části šampionátu, který byl pro Ferrari tragédií.

K situaci se nyní  vyjádřil  samotný Bottas, který týmovou režii v posledních dvou závodech nevylučuje: "Ano, je to možnost. Rozdíl je nyní 15 bodů a ve hře je stále 50 bodů. Bude to ale vyžadovat dobré výkony v posledních dvou závodech."

"Samozřejmě to není stejné, jako když se bojuje o titul, ale druhé místo je lepší než třetí. Hlavně pak pro tým. První a druhé je lepší než první a třetí," pokračoval finský pilot, který si letos užívá svou premiérovou sezónu za Stříbrné šípy.

"Bude záležet na situaci. Lewis má samozřejmě své vlastní ambice jako každý jiný pilot. Chce vyhrávat i v situaci, kdy má jistý titul. Neočekávám, že mu někdo zkazí závod jen proto, abych se dostal výše. Jak jsem řekl, bude záležet na situaci," zakončil Bottas.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu