Verstappenova trpělivost s Red Bullem není nekonečná

Takhle si letošek Verstappen zatím zcela určitě nepředstavoval

Takhle si letošek Verstappen zatím zcela určitě nepředstavoval | foto: Red Bull Content Pool

Předpokládal, že bude prohánět Mercedesy a pravidelně bojovat s družinou Ferrari o stupně vítězů. Místo toho má z deseti závodů padesátiprocentní "úmrtnost" a ze silné šestky se krčí na posledním místě. Není divu, že Verstappen není spokojen.

Mladý Holanďan je Red Bullu pochopitelně zavázán za všechno, co pro něj udělal, ale to neznamená, že jeho trpělivost bude neomezená. V tomto duchu se vyjádřil Raymond Vermeulen, náplní jehož práce je starat se o Verstappenovy zájmy. Podle jeho slov je jeho svěřenec vysloveně frustrován formou vozu RB13 a současně tím i z celé první poloviny letošní sezóny.

img-responsive

Verstappenův manažer věří, že se Red Bull zmátoží | foto: Red Bull Content Pool

Podobné zprávy jenom potvrzují spekulace, že by v důsledku nespokojenosti mohl Verstappen zamířit k Ferrari, ale takový scénář velice striktně zamítli oba Verstappenové - jak otec Jos, tak syn Max. Jak ale Vermeulen uvádí, od skončení kontraktu s týmem se sídlem v Milton Keynes, který vyprší na konci příštího roku, může být o talentovaného mladíka hodně velká tahanice.

"Zájem o něj byl od chvíle, kdy debutoval. Ostatní týmy jsou připraveny mu nabídnout kontrakt, ale on chce vyhrávat s týmem Red Bull Racing. Stáj ostatně považuje Maxe za hvězdu a nehodlá ho prodat," uvedl pro holandský tisk Vermeulen.

Verstappenův manažer si příliš nedělá ze slov zástupců Red Bullu, ať jde o dr. Helmuta Marka, Christiana Hornera či Dietricha Mateschitze, kteří se v minulých dnech vedle případu Carlose Sainze jr. vyjádřili i k Verstappenovi, zejména pak k jeho rozčarování ze spolehlivosti jeho vozu.

"Ohledně Red Bullu neexistují žádné konkrétní termíny, ale je důležité, aby Max opět navázal na své úspěchy. Jsem přesvědčen, že tým se bude zlepšovat, protože Red Bull ve spolupráci s Renaultem v minulosti vyhrál čtyřikrát šampionát. Ale byli bychom také rádi, kdyby v týmu pochopili, že naše trpělivost není nekonečná," lehce na závěr zdvihl varovný prst manažer Vermeulen.

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu